19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSport"Ne-au urat bun venit si, in replica, noi le-am multumit!"

“Ne-au urat bun venit si, in replica, noi le-am multumit!”

Ce povestesc parlamentarii in darile de seama referitoare la plimbarile lor prin Nairobi, Bali sau Tanger: "Ne-au urat bun venit si, in replica, noi le-am multumit!"
Regulamentul ii obliga pe deputati ca, dupa ce se intorc din deplasarile externe, sa depuna la Biroul Permanent o dare de seama prin care sa justifice calatoria, facuta pe banii Parlamentului, evident. Mai precis, parlamentarii ar trebui sa raporteze cu ce si-au adus ei contributia la evenimentul la care au participat, eveniment organizat musai in colturi de lume in care o excursie pe banii proprii ar fi destul de costisitoare, chiar si pentru un demnitar.
Trecand, aleator, in revista informarile care au umplut sertarele Biroului Permanent, se remarca un talent narativ demn de prima clasa primara si, totodata, printre randuri, se intrevad orele pe care plimbaretii Parlamentului le-au petrecut la shopping, plimbari si plaja, caci de la adunarile internationale folosite ca pretexte pentru deplasari n-au retinut decat titlul si desfasuratorul in limba engleza, depus de cele mai multe ori in loc de dare de seama.

La inceputul lunii mai, un grup de deputati a fost o saptamana la Seul, in Coreea de Sud. Iata ce povesteste unul dintre ei, Cristian Buzea, despre vizita oficiala si intalnirile cu demnitarii coreeni: "Doamna Cho Bae Sook a urat bun venit delegatiei parlamentarilor romani. In replica, domnul deputat Buzea a multumit pentru invitatie". Mai departe, dintr-o saptamana intreaga de sedere in Seul, au fost retinute dejunul de la ambasada si vizita la Templul Bulgusta.
O saptamana au stat la Nairobi, in Kenya, trei deputati si un senator, la o intrunire a unui Program ONU pentru Habitat. La intoarcere, au relatat ca este necesara "redimensionarea activitatii parlamentarilor lumii pe continentul african prin implicarea in activitati specifice a tinerilor parlamentari din Uganda, Rwanda, Tanzania si Kenya".

Delegatia condusa de Bogdan Olteanu in China, tot pentru o saptamana, a fost mai onesta. Dupa vreo 10 pagini in care erau trecute in revista caracteristicile demo-geografico-economice ale Chinei, se recunostea bucuria data de "posibilitatea avuta de a ne imbunatati cunostintele despre China prin vizitarea unor obiective istorice si culturale". Trei deputati PSD si fratele lui C.V. Tudor, Marcu Tudor, au petrecut patru zile in Madeira. La Adunarea Parlamentara a NATO, cu care, de altfel, nu au nici o legatura. Fapt ce reiese din informarea depusa la Biroul Permanent, care cuprinde numai desfasuratorul sedintelor.  

De departe cea mai "tare" deplasare – ramasa insa fara "dare de seama", a fost efectuata de secretarul general al Camerei, Georgeta Ionescu. Profitand de faptul ca un grup de deputati pleca la o adunare interparlamentara in Bali, din 28 aprilie pana in 4 mai, Geta Ionescu si-a incropit un itinerar ideal, cerand de la Camera decontarea cazarii, a biletelor de avion si diurna pentru 9 zile in Indonezia (unde s-a lipit de delegatia parlamentara), dar si pentru un bonus de trei zile in Malaiezia.

Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă