18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportNastase ameninta cu scindarea PSD

Nastase ameninta cu scindarea PSD

Inainte de a pleca intr-o croaziera pe ocean, Adrian Nastase a mai aruncat in ograda lui Mircea Geoana o grenada cu fitilul tras pe jumatate: el a amenintat cu scindarea PSD.

Fostul premier a reluat atacurile la adresa lui Mircea Geoana, declarand ca "este inadmisibil ca intr-un partid cum este PSD sa nu mai existe o minima solidaritate". Nastase a facut din nou referire la afirmatiile lui Geoana legate de iminenta aparitie a "dosarelor grele" in care fostul prim-ministru al PSD ar urma sa fie inculpat. "I-am spus si lui, lucrul asta l-am spus foarte clar! Lipsa de coerenta, de unitate in ceea ce se intampla se transmite dupa aceea si in teritoriu, primarii, oamenii nostri incep sa-si puna probleme", a explicat Adrian Nastase. Iritat de gestul lui Geoana care i-a avertizat pe liderii locali ai partidului sa nu se alature proiectului politic al lui Nastase tocmai din cauza ca acesta urmeaza sa fie implicat in noi scandaluri cu Justitia, fostul premier a amenintat ca partidul s-ar putea scinda in cazul in care actualul presedinte va continua sa semene "discordia" intre membri: "Daca partidul nu isi mai apara oamenii, atunci mai bine mergem in alta parte!". Folosind pluralul, Nastase l-a implicat in aceasta amenintare cu ruperea PSD si pe presedintele de onoare Ion Iliescu, acesta declarandu-si, saptamanile trecute, public, supararea generata de faptul ca partidul nu i-a luat apararea.

Surse din anturajul lui Nastase sustin ca amenintarile cu ruperea PSD fac parte din strategia pusa la cale de acesta pentru preluarea puterii in interiorul partidului. Pentru a da greutate vorbelor sale, fiecare iesire publica a lui Nastase din ultima perioada a fost acompaniata aproape instantaneu de declaratii de sustinere din partea unor baroni locali cu greutate in jocul intern al social-democratilor: Ion Stan de la Dambovita, Ovidiu Natea de la Mures, Gavril Marza de la Suceava. De altfel, Marza l-a sfidat pe Mircea Geoana pur si simplu, refuzand sa puna in practica ordinul primit de la acesta privind excluderea din PSD a lui Eugen Bejinariu, unul dintre cei mai vocali acoliti ai lui Nastase.
Fostul premier a tinut sa-l avertizeze pe presedintele PSD, in cadrul aceleiasi emisiuni, in legatura cu o viitoare revolta a baronilor locali, spunand ca "problema este intre Mircea Geoana ca presedinte al partidului si liderii locali, oameni din partid care au trait aproape trei ani de zile pe rezultatele unui vot din 2004, la nivel de 37%, si peste cateva luni vor intra intr-o competitie in care risca sa obtina pe jumatate".

Diaconescu lucreaza si el la un proiect politic
Proaspat intors din vacanta petrecuta ca in fiecare an in SUA, Mircea Geoana a putut sa constate ca nu numai Nastase are un proiect politic propriu in interiorul PSD, ci si purtatorul de cuvant al partidului, vicepresedintele Cristian Diaconescu, al carui nume a fost vehiculat in culisele formatiunii ca potential candidat la sefia social-democratilor la un viitor congres. Pe blogul sau personal, Diaconescu anunta ca lucreaza "de ceva timp" la un proiect politic pe care intentioneaza sa il faca public in curand.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă