18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSportMonica Macovei: Nu m-am simţit umilită

Monica Macovei: Nu m-am simţit umilită

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a susţinut în cadrul unui interviu difuzat pe Realitatea TV că trebuiesc făcute “nişte norme foarte clare prin care să obligi Comisia de Statut să determine un anumit comportament şi să aplice sancţiuni”.

De asemenea, Macovei a declarat că există criterii de integritate în PDL, numai că acestea nu au fost puse în aplicare.

“Există criterii de integritate în acest partid, există posibilitatea de sancţionare şi de suspendare a persoanelor care încalcă aceste criterii. Problema este că nu am văzut aceste sancţiuni puse în aplicare.”

De asemenea, europarlamentarul a susţinut că a fost “fost singurul care a susţin anticorupţia şi integritatea” în PDL, iar introducerea principiilor de integritate în Senatul partidului a fost respinsă deoarece “această înăsprire nu a avut suficienţi susţinători”

Macovei spune că nu este surprinsă că Radu Berceanu a numit-o procuror comunist, apelativ pe care l-au folosit contra ei şi Dan Voiculescu şi Adrian Năstase, dar că nu se va opri din proiectele sale doar pentru că aude asemenea lucruri.

Întrebată dacă s-a simţit umilită de atacurile primită în timpul şedinţei CNC, Macovei a declarat că nu s-a simţit umilită şi că “atunci când porneşti o asemenea bătălie nu trebuie să ai sentimente de genul acesta. Trebuie să lupţi. Am dus atâtea bătălii cât am fost în Guvern, când ţipau şi Tăriceanu şi alţii la mine. “

Potrivit politicianului, “norme de acest gen trebuie să existe în orice partid din România, acesta este scopul nostru.” De asemenea, Macovei a declarat că  introducerii acestor norme are un obiectiv politic.

“Avem un obiectiv politic. Vrem să ducem ţara spre bine şi trebuie să ai oameni de încredere pentru a face asta.”

În ceea ce priveşte faptul că Traian Ungureanu a votat pentru statut, Macovei nu consideră acest lucru o trădare. Aflând că Vasile Blaga îl susţine pe Traian Ungureanu pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului, ea a declarat că speră că va aduce “o schimbare în partid”.

Macovei a mai declarat că este împotriva traseismului politic, dar că “uneori este nevoie de pragmatism”.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat că, la şedinţa CNC, a pierdut o bătălie  în privinţa introduceri principiilor de integritate în Statutul partidului, dar a precizat că va continua să susţină aceleaşi lucruri la Convenţia PDL.

Greii partidului şi-au scos mănuşile la şedinţa CNC şi i-au atacat fără milă pe reformişti. În timp ce vicele Ioan Oltean a dat o nouă definiţie pedeliştilor vechi – talibani care luptă pentru partid -, Radu Berceanu a avut o intervenţie foarte colorată şi îndelung aplaudată.

„Eu am cicatrice, dar din lupte pe teren, nu pe blog, a spus Berceanu, care i-a criticat pe Preda şi Macovei că nu participă decât la acele întâlniri ale partidelor la care sunt prezente televiziunile.

La rândul lui, Vasile Blaga a avut un discurs acid, împănat cu ironii la adresa reformatorilor: „O mare parte din media (…) a venit aicea ca să vadă aşa un fel de noapte a cuţitelor lungi, măcel, sânge pe pereţi”. El a încheiat cu o promisiune făcută parcă în calitate de viitor şef de partid: „Vă promit că statutul va fi respectat”. CNC-ul de sâmbătă a aprobat data Convenţiei Naţionale (14-15 mai) şi alegerea uninominală a tuturor funcţiilor de conducere.

Cele mai citite

Inflația a scăzut în martie, dar prețurile au continuat să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% în februarie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...

Alexandru Rafila, despre decesele suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”: „Am îndoieli în ceea ce priveşte această situaţie”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că are îndoieli cu privire la acuzaţiile unei asistente medicale, care ar fi susţinut că în cadrul Secţiei...

Simona Halep la Jocurile Olimpice? Anunțul de ultimă oră al președintelui COSR

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu spune că instituţia pe care o conduce nu va renunţa până nu va epuiza toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă