10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalMircea Lucescu spune că sunt „ multe cuvinte, puţine acţiuni” pentru echipele...

Mircea Lucescu spune că sunt „ multe cuvinte, puţine acţiuni” pentru echipele din Ucraina

Invadarea Ucrainei a stârnit iniţial un val de emoţii, dar sunt puţine faptele concrete ale lumii fotbalului în Europa de Vest, a declarat, pentru L’Equipe, antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, care denunţă “multe cuvinte, puţine acţiuni”, din partea cluburilor, pentru echipele din Ucraina, scrie site-ul culturepsg.com.

După ce Ucraina a fost invadată de armata rusă, Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a decis să joace în continuare fotbal. Potrivit tehnicianului român, jucătorii “sunt mult mai folositori pe un teren de fotbal prin imaginea pe care o transmit lumii şi prin banii pe care îi pot aduce”.

Astfel, clubul din capitala Ucrainei organizează în măsura posibilului, reducând la maximum costurile, meciuri amicale în toată Europa pentru a strânge fonduri. Dar Mircea Lucescu denunţă “multe cuvinte, puţină acţiune”, mai ales în vestul Europei, conform agerpres.ro.

Mircea Lucescu spune că echipele și jucătorii de fotbal din Ucraina nu sunt ajutați concret, deși valul de emoție este unul ridicat

Dacă valul de emoţii s-a răspândit pe scara largă în lumea fotbalului, acţiunile întârzie să se concretizeze. Au avut loc doar câteva meciuri amicale ale lui Dinamo Kiev, cu CFR Cluj, Galatasaray Istanbul, Dinamo Zagreb, Borussia Dortmund (acesta permiţând strângerea a aproape 400.000 de euro), mai recent cu FC Basel. Dinamo Kiev o trecuse pe Paris Saint-Germain pe lista meciurilor amicale ce urmau să fie disputate până în iunie, însă nu a fost stabilită o dată, iar sezonul este aproape să se încheie. Pe ansamblu, “micile federaţii din est, mai puţin bogate, s-au mobilizat cel mai mult”, a spus Lucescu, care este “dezamăgit”.

Preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, s-a angajat să-i ajute financiar pe refugiaţii ucraineni prin intermediul Asociaţiei Europene a Cluburilor, iar portarul echipei franceze, Keylor Navas, a primit circa treizeci de refugiaţi în locuinţa sa. Acţiuni care au meritul că există, dar nu au rezonanţa unui meci la Paris, în “capitala Europei”, a opinat Lucescu, nici capacitatea de a strânge fonduri a unui eventual PSG – Dinamo Kiev.

Şefii lui PSG ar fi încercat fără succes ca această partidă să se joace într-un turneu în Qatar într-un weekend, notează site-ul citat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă