14.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportMinistrul Justiţiei, Florin Iordache: Dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă nu fac bine sistemului...

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache: Dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă nu fac bine sistemului judiciar

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache a declarat, în cazul înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă, că dezvăluirile fostului deputat nu sunt benefice sistemului judiciar, care trebuie să funcţioneze fără presiuni din partea mass-media sau de orice altă natură, informează News.ro.

“Fără îndoială nu, sistemul de justiţie trebuie să funcţioneze şi presiunile media sau presiunile de orice altă natură nu ajută sistemul de justiţie pentru că avem nevoie de întărirea sistemului şi de o justiţie competenţă şi coerentă”, a spus ministrul Justiţiei.

În legătură cu discuţia pe care a avut-o luni cu şefa DNA, Laura Kovesi, Florin Iordache a precizat că a asigurat-o că el susţine lupta anticorupţie.

“Am discutat cu dumneaei pentru o legislaţie coerentă, pentru un buget suficient pentru buna funcţionare a instituţiei, am reiterat faptul că eu susţin fără îndoială lupta anticorupţie şi întărirea rolului justiţiei şi întărirea şi încrederea cetăţeanului în actul de justiţie.

Din grabă, din neştiinţă, din eroare, legile emise de Guvern, fie că au fost aprobate apoi în Parlament, am constatat cu toţii, şi acesta este un semnal care trebuie să dea de gândit, că avem legi contradictorii, legi care produc confuzie în societate şi rolul nostru este acela de a modifica legile şi a le face cât mai clare şi mai coerente”, a arătat Iordache.

În ceea ce priveşte demersurile lui Victor Ciorbea în calitate de Avocat al Poporului, Iordache a arătat că este un drept al acestuia de a sesiza Curtea Constituţională.

“Curtea se va pronunţa în perioada următoare, dar din câte ştiu eu este un drept normal şi obligatoriu ca atunci când Avocatul Poporului constată că o lege sau o ordonanţă este neconstituţională, să sesizeze Curtea. Deci ceea ce cred că a făcut Avocatul Poporului cred că a făcut cu respectarea legii”, a mai arătat Iordache.

Cele mai citite

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Dacă Nicușor Dan a avut nevoie de jumătate de milion pentru a speria ciorile din Cișmigiu, un primar ca Șoșoacă o poate face gratis

Ilustrație: Marian Avramescu Candidata partidului pro-rus cu SOS la funcția de primar general al Capitalei, senatoarea Diana Șoșoacă, demonstrează că ar putea fi un...

Presupusul autor al atacului împotriva premierului slovac a fost acuzat de tentativă de omor cu premeditare

Poliţia l-a acuzat joi pe presupusul autor al atacului armat asupra premierului slovac, populistul Robert Fico, de "tentativă de omor cu premeditare, din răzbunare",...
Ultima oră
Pe aceeași temă