20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportMiniştrii francezi ai Internelor şi Afacerilor Europene vin în România pentru a...

Miniştrii francezi ai Internelor şi Afacerilor Europene vin în România pentru a discuta pe tema incluziunii sociale a romilor

Ministrul de Interne al Republicii Franceze, Manuel Valls, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, vor efectua miercuri şi joi o vizită în ţara noastră pentru a discuta cu autorităţile de la Bucureşti pe tema incluziunii sociale a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome, informează un comunicat transmis Agerpres de Ambasada Franţei, informează Hotnews.ro.

Oficialii francezi se vor întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta, precum şi cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

 

Citeşte şi

PROTEST AL ROMILOR, în ziua vizitei demnitarilor francezi, la Guvern şi Preşedinţie

Ministrul francez de Interne referitor la dosarul romilor: “Franţa nu poate primi toată mizeria” din Europa

Miercuri, de la ora 18,45, premierul Victor Ponta şi miniştrii francezi Manuel Valls şi Bernard Cazeneuve vor susţine o conferinţa de presă comună la Palatul Victoria, precizează comunicatul. În acest context, va fi semnat un acord bilateral de cooperare în domeniul incluziunii sociale a cetăţenilor români de etnie romă. Conform Biroului de presă al Executivului, este vorba despre Acordul-cadru între Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) pentru instituirea, cu titlu experimental, a unui sprijin pentru reinserţia familiilor de cetăţeni români aparţinând minorităţii rome, revenite din Franţa, cu un ajutor de revenire acordat de OFII.

Joi dimineaţă, cei doi oficiali francezi se vor deplasa la Câmpia Turzii, unde Franţa finanţează un proiect de cantină şcolară destinată copiilor provenind din familii defavorizate.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat zilele trecute că ministrul francez de Interne, Manuel Valls, şi cel delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, urmează să se deplaseze miercuri în România pentru a discuta despre situaţia romilor şi a rezolva problema “la origine”.

“Nu putem accepta ca aceste populaţii să fie alungate din ţara lor, stramutate” şi să vină în Franţa “pentru a se refugia în condiţii în care nu pot desfăşura o activitate economica”, a afirmat Hollande într-un interviu acordat postului de televiziune TF1.

El a spus că există 15.000 de romi în Franţa, iar aceştia “nu au venit în ultimele patru luni”, luându-i astfel apărarea ministrului sau de Interne, criticat în Franţa pentru dorinţa sa de a demola taberele ilegale de romi, aplicând hotărârile instanţelor judecătoreşti.

În ultimele săptămâni, în Franţa, sute de romi au fost evacuaţi de poliţie din taberele ilegale, stârnind protestele reprezentanţilor romilor, unor ONG-uri şi ale unei părţi a stângii.

 

 

Cele mai citite

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...
Ultima oră
Pe aceeași temă