6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMeci decisiv pentru fete în Bosnia-Herțegovina

Meci decisiv pentru fete în Bosnia-Herțegovina

Băieții au deja acontată calificarea, în timp ce fetelor le este necesar un punct în deplasarea din Bosnia-Herțegovina.

Campionatul European masculin de volei va avea loc în perioada 13-24 septembrie, în patru țări: Belgia, Olanda, Franța și Slovenia. România este lider în grupa triunghiulară în a cărei alcătuire se mai află două naționale nordice, Finlanda și Danemarca. În urmă cu trei zile, Finlanda a învins Danemarca cu 3-0 și ne-a egalat la puncte, fiecare având câte 9. România nu poate pierde prima poziție în grupă, indiferent de rezultat, disputele directe cu Finlanda fiindu-ne favorabile. Partida Danemarca – România are loc cu începere de la ora 21.00.

În afara țărilor-gazdă, s-au mai calificat la Campionatul European Rusia, Germania, Serbia, Bulgaria, Italia, Cehia, Polonia și Turcia, după clasarea la precedentul Campionat European, din 2017. Din preliminarii sunt, matematic calificate următoarele: Estonia, Slovacia, Portugalia, Ucraina și Grecia.

 

Fetele au nevoie de două seturi

 Campionatul European feminin de volei va avea loc în perioada 23 august – 8 septembrie, tot în patru țări: Ungaria, Turcia, Polonia și Slovacia. Sunt calificate conform clasamentului european din 2017 Serbia, Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania și Bulgaria. Din preliminarii, până în momentul de față, s-au mai calificat Belgia, Croația, Grecia, Ucraina, Franța, Portugalia, Finlanda și Spania.

Naționala iberică a obținut biletele chiar în penultima etapă, la Alexandria, când ne-a învins cu scorul de 3-2.

Astfel, clasamentul grupei preliminare arată astfel:

1. Spania –  11 puncte

2. România – 11 puncte

3. Bosnia-Herțegovina –  8

4. Letonia – 0

Jocul nostru cu Bosnia-Herțegovina are loc în deplasare, astăzi, de la ora 18.00. Tricolorele au nevoie de un punct, adică de acumularea a două seturi în partidă. Dacă vom pierde cu 3-2, atunci vom acumula 12 puncte, iar ex-iugoslavele vor rămâne cu 10. Meciul Spania – Letonia are loc de la ora 20.30, dar este fără importanță în ecuația grupei.

Dacă pierdem cu 3-0 sau 3-1 intră în utilizare regula meciurilor directe, unde Bosnia-Herțegovina ne este superioară, deoarece ne-a învins acasă cu 3-2. Singura variantă este ca fetele noastre să tragă tare și să își atingă obiectivul de a acumula două seturi, echivalent cu calificarea.  Mult succes!   

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă