3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportMario Balotelli: „Treziți-vă, ignoranților!”

Mario Balotelli: „Treziți-vă, ignoranților!”

După ce mai fusese victima unor incidente rasiste atât în Italia, cât și în Franța, Mario Balotelli a intrat iarăși în colimatorul ultrașilor din „Cizmă”, în minutul 60 al partidei pe care formația sa a disputat-o pe terenul celor de la Hellas Verona.

Fanii echipei gazdă au început să imite strigăte de maimuţă atunci când mingea a ajuns la atacantul Bresciei, iar acesta a răbufnit și a expediat violent balonul în direcţia sectorului rezervat suporterilor echipei Hellas Verona.

„Balotelli este un clovn. El a auzit strigăte de maimuţă doar în capul său. Noi suntem un grup de suporteri mai special, ne amuzăm pe seama jucătorilor cu părul lung sau tunşi la 0, de jucătorii din sud sau de cei de culoare, dar nu avem nimic de-a face cu rasismul sau cu politica”, s-a apărat, la un post local de radio, Luca Castellini, liderul ultraşilor Veronei.

În replică, Balotelli a scris pe contul său de Instagram: „Ceea ce faceţi voi nu are nimic în comun cu fotbalul. Vorbiţi despre o situaţie istorică şi politică care este mult mai mare decât spiritele voastre închise. Sunteţi nebuni! Treziţi-vă, ignoranţilor!”.

Partida din Serie A a fost întreruptă câteva minute înainte ca un mesaj să fie citit de crainicul stadionului, precizând că jucătorii vor intra la vestiare în cazul unui nou incident de acelaşi gen. Mesajul a fost fluierat de o mare parte a suporterilor, dar meciul s-a reluat, cu Balotelli rămânând în teren. Fostul atacant al echipei Olympique Marseille s-a răzbunat și a marcat un gol superb pe final, insuficient însă pentru formația sa, care a pierdut cu 2-1.

Atacantul sosit de la Marseille are două goluri de la revenirea în Serie A. Mai marcase la Napoli, pe 29 septembrie, într-un alt eșec cu 1-2 al echipei sale.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...

Ministrul Educaţiei: Rezultatele României la PISA 2022 s-au menţinut la acelaşi nivel ca în 2018

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, marţi, că rezultatele României la PISA 2022 s-au menţinut la acelaşi nivel ca în 2018, menţionând că, spre...

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă