Mafia din fotbal nu se oprește! Noi arestări în Spania

Nouă persoane au fost arestate marţi în Spania, sub suspiciunea ca ar fi trucat un meci de fotbal din divizia a doua, la şase luni după ce avusese loc o primă serie de arestări în acest dosar.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.11.2019 - 19:37

Potrivit poliţiei, aceste arestări sunt legate de plata de către un club de fotbal a unor sume de bani către un alt club după victoria celui din urmă într-un meci de liga a doua, în iunie 2017, în scopul de a facilita grupării suspectate un loc în play-off-ul de promovare în prima ligă valorică spaniolă.

Poliţia nu a indicat echipele respective şi nici principalii acuzaţi care vor trebui să dea socoteală pentru acte de corupţie şi spălare de bani.

În luna mai, poliţia spaniolă a demarat acţiuni împotriva unei reţele care truca meciuri în primele două ligi de fotbal, în urma căreia au fost operate mai multe arestări, inclusiv în rândul jucătorilor.

Printre cele 11 persoane arestate pentru implicarea în manipularea rezultatelor s-au numărat Raul Bravo, 38 ani, fost jucător la Real Madrid, Borja Fernandez, 38 ani, care s-a retras recent din activitate după ce a evoluat ultimele două sezoane la Real Valladolid, şi Carlos Aranda, 38 ani, retras din activitate după ce a evoluat ultima oară la Numancia.

Au fost de asemenea reţinuţi la acea vreme Agustin Lasaosa, preşedintele lui SD Huesca, şi Juan Carlos Galindo Lanuza, şeful departamentului medical de la Huesca, care a retrogradat din Primera Division.

Presa iberică relata atunci că şi Samuel Saiz, jucător cedat de Leeds United la Getafe, şi Inigo Lopez, de la Deportivo La Coruna, sunt investigaţi în acest caz de corupţie, dar primul nu a fost încă reţinut.

Comentarii