12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportMacovei nu muşcă momeala întinsă de Emil Boc

Macovei nu muşcă momeala întinsă de Emil Boc

Apele încep să se despartă în PDL după ce ieri Vasile Blaga a anunţat că va depune astăzi moţiunea cu care va candida la preşedinţia partidului pe 23 martie, precum şi faptul că îşi va începe turneul de promo-vare la Botoşani şi Suceava.

Alegerea Sucevei nu este întâmplătoare, acesta fiind fieful unuia dintre cei mai fideli susţinători ai săi, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Grupul “feseniştilor” s-a întărit ieri şi cu adeziunile Andreei Paul si lui Theodor Stolojan, care, in mod regretabil, au lăsat baltă orice pretenţie de “reformism” pentru a se alătura celor puternici.

De partea cealaltă, după ce vecinul lui Flutur de la Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi-a anunţat susţinerea – la fel de previzibilă după ce i-a oferit colegiul de la Roman – pentru Elena Udrea, a venit rândul primarului Clujului, Emil Boc să-i jure credinţă “Doamnei”, pe motiv că este “bine ancorată în partid şi are relaţii bune cu filialele”.

Însă doamna Udrea are probleme de legitimitate în partid, după eşecul monumental de la Bucureşti şi încearcă disperat să-şi îmbunătăţească imaginea publică, trimiţând semnale “calde” către grupul reformist condus de Monica Macovei.

După ce duminică Udrea salutase decizia Monicăi Macovei de a candida la şefia partidului, ieri a venit rândul lui Boc să trimită un cântec de sirenă în direcţia lui Macovei. Boc şi-a susţinut opţiunea pentru Udrea prin faptul că “va aduce partidul la guvernare în 2016, va realiza o opoziţie de fier, dură, la baionetă, la actualul Guvern Ponta, va conserva electoratul de dreapta al PDL v atrage în continuare electorat şi va păstra electoratul pe care preşedintele României îl are”.

Boc a lansat, însă, şi o mică bombă, propunându-i Monicăi Macovei, la schimb cu susţinerea lui Udrea, cioara de pe gardul prezidenţialelor de anul viitor: “Monica Macovei ar fi un candidat excepţional, redutabil, la preşedinţia României în 2014”. Acum, dacă Boc a făcut această propunere pentru a îndulci anunţul amar privind susţinerea Elenei Udrea sau a făcut-o la sugestia lui Traian Băsescu, este încă neclar, dar ceea ce este clar e că Macovei nu va muşca momeala care i-a fost întinsă de la Cluj.

De altfel, Băsescu însuşi declarase în ajun că o cunoaşte bine pe Macovei şi că “eu vă garantez că Monica Macovei nu este un om care să poată fi condus de nimeni şi cu atât mai puţin pe bani”. Macovei intenţionează să depună mâine propria moţiune, “Reformiştii” iar sâmbătă să înceapă propriul turneu de promovare în filialele din ţară. Aşa cum arată lucrurile acum, „România liberă“ poate afirma că Monica Macovei vrea să ducă lupta pentru leadership-ul PDL până la capăt şi nu are vreo intenţie să încheie vreun troc cu gruparea “fesenistă” Blaga sau cu baronii “doamnei” Udrea. Pentru ca, in ceea ce priveste candidatura la “prezidentiale”, nu exista pozitie mai buna decat aceea de presedinte de partid si niciuna mai proasta decat aceea de secundant al doamnei Udrea.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă