8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportMacovei, despre legea retrocedărilor: Oamenii care au aplicat-o sunt corupţi, Năstase să...

Macovei, despre legea retrocedărilor: Oamenii care au aplicat-o sunt corupţi, Năstase să îşi ceară scuze

Legea referitoare la retrocedări este bună, însă oamenii care o aplică sunt corupţi, a declarat fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei. Ea a spus că Adrian Năstase ar trebui să îşi ceară scuze pentru afirmaţia potrivit căreia scandalurile au la bază legea avizată de ea, în anul 2005, scrie Mediafax. 

“Nu legea e proastă, oamenii care au aplicat-o au fost corupţi. Dacă titlurile de proprietate erau înregistrate şi se respecta ordinea şi se restituiau în acea ordine şi cu expertize corecte era foarte bine. Deci oamenii care au fost numiţi acolo şi de Tăriceanu şi de alte partide, oamenii aceia sunt de vină, au fost oameni corupţi”, a declarat vineri fostul ministru al Justiţiei.

Fostul ministru a mai spus că Adrian Năstase trebuie să-şi ceară scuze public pentru afirmaţiile sale, potrivit cărora toate scandalurile privind retrocedări sunt legate de aplicarea legii promovate de Monica Macovei în 2005, precizând că trebuie văzut dacă de acolo au pornit demersuri aberante.

“Nu i-am pus eu, Monica Macovei, să încalce legea, să ia şpagă, să dea prioritatea unora în faţa altora, aşa încât să-şi ceară scuze public pentru această minciună pe care o spune”, a spus fostul ministru.

“Legislaţia, şi în materia restituirii proprietăţii, este făcută să fie respectată, nu să fie încălcată. Nu i-am pus eu să ia şpagă pe cei de la ANRP, aşa că domnul Adrian Năstase sau condamnatul Adrian Năstase ar trebui să judece un pic, să aibă puţină logică, să-şi dea seama că cei de la ANRP sau oricine altcineva care a luat şpagă a luat-o prin încălcarea unei legi”, a mai spus Macovei.

Monica Macovei a mai spus că a dat avizul pe legea privind retrocedările, însă aceasta a fost făcută de liberali şi că tot ce s-a întâmplat la ANRP sau în altă parte cu restituirea proprietăţii e prin încălcarea legii.

Fostul premier Adrian Năstase a declarat joi, referitor la reţinerea lui Remus Truică, fostul său şef de cabinet, că toate scandalurile privind retrocedări sunt legate de aplicarea legii promovate de Monica Macovei în 2005, precizând că trebuie văzut dacă de acolo au pornit demersuri aberante.

“Cred că ar trebui să reflectăm cu toţii, unii mai mult decât alţii, la efectele legii din 2005 privind reforma în materia retrocedărilor şi să vedem dacă nu cumva acel punct de plecare nu a fost cel care a determinat tot felul de demersuri, unele dintre ele absolut aberante, zeci de mii de hectare , zeci de … şi toată problema cu drepturile litigoase, transmiterea lor. Eu cred că, sigur, putem să rămânem la faptul cotidian, la deciziile procurorilor, dar o gândire mai atentă ar trebui să se orienteze spre această lege care a fost promovată de Monica Macovei în 2005 şi care a schimbat structurile din domeniul justiţiei şi structurile din domeniul proprietăţii”, a mai spus Adrian Năstase.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă