16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportMacovei: Cea mai bună garanţie pentru statul de drept şi independenţa Justiţiei...

Macovei: Cea mai bună garanţie pentru statul de drept şi independenţa Justiţiei este plecarea lui Ponta

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a scris, miercuri, pe blogul personal, că cea mai bună garanţie pentru statul de drept şi pentru independenţa justiţiei este demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

Macovei a scris pe blog că oficialii de la Casa Albă a făcut public un comunicat, în care americanii au transmis două mesaje lui Ponta şi guvernului USL, şi anume să respectate statul de drept şi independenţa justiţiei, fapt de care depinde parteneriatul dintre România şi SUA.

”În interviurile de după întâlnirea cu vicepreşedintele Biden, Ponta a promis că nu va mai interveni în justiţie. Nu-l cred pentru că minciuna a fost singura constantă în comportamentul politic al lui Ponta. Câtă vreme USL şi guvernul Ponta vor conduce România, nu suntem credibili şi nu dăm garanţii că suntem un stat democratic în care legea domneşte egal pentru toţi, inclusiv pentru mediul de afaceri, în care judecătorii şi procurorii sunt liberi şi neameninţaţi de Ponta şi USL. Cea mai bună garanţie pentru statul de drept şi independenţa Justiţiei este plecarea lui Ponta”, a scris Macovei pe blog.

Citeşte şi: Ponta după întâlnirea cu Biden: Nu am discutat chestiuni de politică internă

Europarlamentarul a adăugat că ”oriunde ar fi şi orice ar face, trebuie să fim atenţi la fiecare acţiune şi fiecare cuvânt ale lui Ponta care ne-a arătat până acum că scopul lui a fost subjugarea justiţiei”.

Victor Ponta a fost primit, la Casa Albă, de vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Premierul are cu acesta o discuţie referitoare la parteneriatul strategic şi militar dintre cele două ţări, conform Mediafax.

Victor Ponta se află în vizită oficială, în Washington, în intervalul 21-23 octombrie.

Premierul urmează să discute, miercuri, şi cu reprezentanţii Congresului american cu atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.

Cele mai citite

Fiul lui Eduard Novak, fost ministru al Sportului, implicat în accident

Edvard Novak, fiul cel mare al fostului ministru al Sportului, Eduard Novak, a fost victima unui accident rutier, în timp ce se afla la...

Firea poate, într-un final, să fie candidatul PSD la Capitală. Ciolacu vrea doar ca social-democrații să voteze candidatul PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Gabriela Firea și-a văzut visul cu ochii: poate fi candidatul Partidului Social Democrat (PSD) pentru funcția de primar general al Capitalei. Președintele...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă