12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportLupta dintre Anglia și Scoția s-a încheiat cu o remiză pe Wembley

Lupta dintre Anglia și Scoția s-a încheiat cu o remiză pe Wembley

Duelul istoric dintre Anglia și Scoția a încheiat ziua de vineri la EURO 2020, cu o remiză albă. Este pentru prima oară în ultimii 70 de ani din istoria confruntărilor dintre cele două reprezentative când nici una din echipe nu marchează nici un gol.

Englezii au fost ofensivi din primele minute de joc și au ratat o primă mare ocazie, în minutul 10, când John Stones a trimis mingea cu capul în bară.

Scoția a replicat în minutul 30 prin Stephen O’Donnell, al cărui șut din interiorul careului a fost respins in extremis de portarul Jordan Pickford. Mingea respinsă a ajuns la Che Adams, care nu a reușit să o trimită în poartă, din situație ideală.

În debutul reprizei secunde a fost rândul englezilor să îl pună în evidență pe portarul advers, șutul lui Mason Mount, din marginea careului, fiind respins de Marshall.

Ultima fază cu adevărat periculoasă l-a avut ca protagonist pe scoțianul Lyndon Dykes, al cărui șut din interiorul careului l-a învins pe Pickford, dar mingea a fost respinsă de pe linia porții de un fundaș advers.

Remiza albă dintre cele două eterne rivale îi favorizează pe englezi, care fac 4 puncte și trec pe locul doi, dar vor fi nevoiți să obțină un rezultat pozitiv în ultima rundă, împotriva Cehiei, pentru a fi siguri de calificare.

Scoția rămâne fără gol marcat și face doar primul punct, dar mai are totuși șanse teoretice să iasă din grupă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă