26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, înaintea de votarea moțiunii de cenzură: Am discutat 15-20 de...

Liviu Dragnea, înaintea de votarea moțiunii de cenzură: Am discutat 15-20 de minute cu Sorin Grindeanu

Președintele Camerei Deputaților și șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, la Parlament, înainte să înceapă dezbaterea și votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu, că a discutat 15-20 de minute cu premierul.

Cu toate acestea, șeful PSD a precizat că nu dorește să facă mai multe precizări. 

La rândul său, ministrul demisionar al Fondurilor Europene Rovana Plumb a spus că a discutat cu secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, dar că discuția are „caracter confidențial”.

Premierul Grindeanu a confirmat și el că a discutat cu șeful PSD, precizând că i-a cerut să demisioneze.

„Am încercat să găsim o soluție. Dânsul continuă să riște și să insiste să demisionez. Lucrul ăsta nu ese posibil, așa că mergem la vot”, a spus premierul Sorin Grindeanu.



 

 

Moţiunea iniţiată de coaliția de guvernare PSD – ALDE împotriva guvernului Grindeanu va fi dezbătută şi supusă votului, miercuri, de la ora 11, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului. 

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

 

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului va debuta cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.


În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”.


 

 
Cele mai citite

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă