15 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSportLIVE TEXT. Preşedintele Băsescu: Fostul preşedinte interimar avut o contribuţie esenţială la...

LIVE TEXT. Preşedintele Băsescu: Fostul preşedinte interimar avut o contribuţie esenţială la punerea în pericol a statului de drept

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că fostul preşedinte interimar Crin Antonescu nu a citit raportul CE despre justiţia din România şi a avut o contribuţie esenţială la punerea sub semnul întrebării a statului de drept.

“Din păcate fostul preşedinte interimar nu a citit nici măcar raportul MCV”, a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, fostul preşedinte interimar “a avut o contribuţie esenţială în punerea sub semnul întrebării a statului de drept în România”.

“Consecinţele nu le suportă el sau politicienii, ci românii”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că va avea o întâlnire cu premierul Victor Ponta, precizând că nu ştie dacă aceasta va avea loc miercuri sau joi şi că discuţiile vor fi stabilite în funcţie de programele fiecăruia.

Citeşte şi editorialul: SONDAJ organizat de ANI şi DNA: cine este mai coruptă USL sau ARD?

El a spus, la finalul declaraţiei de presă de la Cotroceni, că vrea să răspundă unei întrebări care, potrivit preşedintelui, pare să preocupe presa.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/ba20c105333795a066aa9deb2120977d/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&amp;amp;lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&amp;amp;gt; &amp;amp;lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&amp;amp;gt; &amp;amp;lt;/a&amp;amp;gt;

Vă prezentăm cele mai importante declaraţii ale preşedintelui în format LIVE TEXT:

“Fostul preşedinte interimar a României nu a citit nici măcar raportul Comisiei Europene privind România din această vară. A avut o contribuţie esenţială la punerea în pericol a statului de drept. Din păcate consecinţele nu le suportă nici fostul preşedinte interimar, nici politicienii lipsiţi de responsabilitate ci românii.

Declaraţia mea de ieri a fost un semn  de maximă alertă. Sunt îngrijorat. Atâta timp cât ţi se subliniază în raportul anterior nevoia de a respecta statul de drept, iar tu votezi în Senat împotriva unei decizii ale ÎCCJ cum să nu fiu îngrijorat că la raportul din decembrie riscăm să avem o menţiune că România nu mai respectă criteriile de la Copenhaga.

Cei care mai cred că este esenţială îndepărtarea preşedintelui ca să pun sub control politic instituţiile statului, le garantez că se înşală. Nu îşi vor îndeplini obiectivele şi nu vor putea negocia cu mine.

Impresia mea a fost că s-au creat nişte confuzii – că am intrat în campanie. Nu am intrat în campanie dar sunt îngrijorat că actualul Parlament îşi încheie mandatul în decembrie şi nu vom avea timp să ne corectăm pentru următorul raport MCV.

Nu am avut ieşirea de ieri pentru că mi-a venit mie. Mai avem de rezolvat nişte probleme care trebuiau rezolvate din iulie.

Voi avea o întâlnire cu primul ministru Victor Ponta, nu ştiu dacă mâine sau poimâine”.

Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă