12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportLăzăroiu spune că Ponta nu i-a dat dosare: Am vrut să îi...

Lăzăroiu spune că Ponta nu i-a dat dosare: Am vrut să îi dau o lecţie despre minciună

Fostul ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu a declarat, pentru “Evenimentul Zilei”, că a vrut să îi dea o lecţie despre minciună lui Victor Ponta, iar întrebat dacă liderul PSD i-a dat dosare ale unor social-democraţi, fostul consilier prezidenţial a răspuns: “Dacă o fi dat cuiva, nu mie”, potrivit Mediafax.

 

Întrebat cum este cu dosarele PSD cu afaceri necurate, Lăzăroiu a răspuns: “Uite, aş vrea să o lămurim acum. Ponta spus o minciună despre mine pe blogul personal. Şi eu am vrut să-i dau o lecţie despre minciună. Nu ştiu dacă o să înveţe ceva din asta, dar poate că a meritat”.

El a adăugat că îndeobşte în politică se spun multe minciuni. “Şi când cineva minte, celălalt vine şi neagă. Şi tot aşa, că nu mai înţelege nimeni nimic. Am vrut să-i arăt lui Ponta că sunt şi alte strategii de a combate o minciună. El s-a crezut mare povestitor. Am vrut să-i arăt că există un povestitor mai mare decât el. A călcat pe greblă, ca sa zic aşa… Ştiu că i-am creat o problemă în partid. Puteam să îl las cu ea pe cap. Sper să fi învăţat lecţia”, a spus Lăzăroiu.

Întrebat dacă, în concluzie, Ponta i-a dat dosare de social-democraţi, Lăzăroiu a răspuns: “Dacă o fi dat cuiva, nu mie. Nici nu îl cunoaşteam pe Ponta în perioada aia. Şi relaţiile mele cu PSD erau în general reci şi mai degrabă proaste, pentru că ei mă percepeau ca pe un tip incomod. A fost şi un episod, pe care l-am mai povestit. La un moment dat CURS a dat un sondaj în care Geoană era mai popular decât Năstase. Ceea ce în perioada respectivă era valabil. Mă rog, ei aveau intrigile şi războaiele lor încă de pe atunci. Asta se întâmpla într-o vineri. Luni a venit Garda Financiară la CURS. Nu ştiu dacă i-a trimis chiar Năstase, dar cineva din jurul lui. Nu era deloc o coincidenţă”.

Lăzăroiu a mai spus că la PSD a fost “obiceiul acesta să se dea în vileag unul pe altul”. “Toate dosarele de după 2004, inclusiv ale lui Năstase, sunt pline de delaţiunile colegilor. Asta e atmosfera acolo. E treaba lor…”, a spus Lăzăroiu,

Întrebat dacă, în concluzie, a răspuns la minciuna lui Ponta cu o minciună şi mai mare, Lăzăroiu a răspuns: “Da, mă şi mir că nu toţi au înţeles ironia. Dar, mă rog, important e să înveţe şi Ponta ceva din asta. În general, la noi în politică minciuna a devenit un mod de viaţă. Şi poate din cauza asta nici societatea românească nu e complet însănătoşită după ce a fost nevoită să trăiască duplicitar înainte 1989. Eu am spus întotdeauna adevărul, oricât de dureros ar fi fost şi oricât de mult am deranjat. Dar Ponta a spus minciuni mai grave decât asta (…) când a spus să salariile şi pensiile pot fi mărite, când a scos treizeci de mii de oameni în stradă ca să dea jos guvernul. Şi cred că el continuă să facă asta. Să spună poveşti oamenilor. Astea sunt minciuni cu consecinţe grave. Creezi aşteptări uriaşe la nişte oameni care aşteaptă soluţii realiste adaptate contextului tulbure în care ne aflăm. Minţi doar ca să fii popular şi să câştigi puterea. Mă dezamăgeşte Ponta. Mai ales că atunci când era preşedinte la tineret era omul care spunea lucrurilor pe nume. Dar nici nu îl condamn, a trăit în acelaşi mediu, e acelaşi produs”.

Fostul ministru Sebastian Lăzăroiu a declarat, luni, într-o postare pe contul său de Facebook, că i-a dat lui Victor Ponta sondajele confidenţiale ale Alianţei D.A., care ajungeau la Adrian Năstase, în schimbul dosarelor social-democraţilor, pe care le avea când era şeful Corpului de Control la Guvern.

Într-o postare pe contul său de Facebook, intitulată “Vremea confesiunilor”, Lăzăroiu citează următoarea afirmaţie scrisă de Victor Ponta pe blog: “O ţeapă micuţă şi gingaşă pentru domnul Sebastian Lazaroiu, cel cu care se lucrau sondajele discrete ale «strategilor» PSD, şi care îi oferea lui Adrian Năstase date confidenţiale din curtea Alianţei D.A.?”.

Lăzăroiu îi răspunde lui Ponta, precizând că actualul preşedinte al PSD era, de fapt, “persoana de legătură”, cei doi făcând, împreună, un “schimb” – sondajele confidenţiale ale A.D.A. contra dosarele “necurate” ale celor din PSD.

“Da, acum după atâta timp pot să recunosc. Şi domnul Victor Ponta ştie, pentru că el a intermediat. El era persoana de legătură. De fapt, era un fel de schimb. Eu îi dădeam sondaje confidenţiale ale Alianţei D.A. care ajungeau la Adrian Năstase. El mi-a dat dosarele tuturor pesediştilor cu afaceri necurate, pe care le avea de pe vremea când era şeful corpului de control. Multe au şi apărut în presa vremii. Altele, încă nici acum. Aşa a început o frumoasă şi lungă prietenie între mine şi domnul Ponta”, precizează Lăzăroiu.

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că, personal, crede că Sebastian Lăzăroiu a fost ironic atunci când a spus că i-a dat lui Victor Ponta sondajele confidenţiale ale Alianţei D.A., în schimbul dosarelor social-democraţilor.

“Pentru ce spune domnul Lăzăroiu, mi se pare că sunt două variante: fie este dusă o replică ironică supralicitând ironic prostiile pe care le spune Victor Ponta pentru a le plasa şi mai clar în absurd, fie au o valoare de mărturie şi atunci arată ceva din subteranele urâte ale politicii româneşti. Personal, cred că domnul Lăzăroiu a fost ironic”, a precizat Voinescu.

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, însă, pentru MEDIAFAX, că Victor Ponta “are vocaţia trădării” şi, prin urmare, nu o surprinde declaraţia lui Sebastian Lăzăroiu, care spune că i-a dat liderului PSD sondajele confidenţiale ale Alianţei D.A., în schimbul dosarelor social-democraţilor.

Turcan a precizat că în 2004 a fost membru în echipa de campanie a Alianţei D.A., dar nu a avut informaţii despre acest schimb dintre Lăzăroiu şi Ponta.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că “este un lucru foarte în neregulă” faptul că Sebastian Lăzăroiu făcea “schimburi în natură” cu Victor Ponta şi a apreciat că acest lucru “nu-i face cinste” fostului consilier prezidenţial.

“Domnul Lăzăroiu declară că vindea sau făcea schimburi în natură cu sondajele noastre ca să aibă nu ştiu ce informaţii. Este un lucru foarte în neregulă şi recunoaşte că făcea chestiuni care nu cred că sunt de natură să-i facă cinste”, a precizat Berceanu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că ceea ce a scris fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu pe contul de Facebook arată că acesta desconsideră nivelul de inteligenţă al jurnaliştilor. “Lăzăroiu îi crede proşti pe jurnalişti, dar greşeşte când se bazează pe asta făcând tot felul de afirmaţii, pentru că oamenii sunt mai deştepţi decât crede Lăzăroiu”, a afirmat Ponta.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă