21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis transmite că "PSD și Dragnea s-au comportat ca la grădiniță”...

Klaus Iohannis transmite că “PSD și Dragnea s-au comportat ca la grădiniță” în chestiunea referendumului

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că PSD și Liviu Dragnea se comportă „ca la grădiniță” în chestiunea referendumului, potrivit agerpres.

PSD și Dragnea s-au comportat ca la grădiniță: ‘Vin cu tata, vin și eu cu tata, am eu un unchi și vin și eu cu un unchi mai tare’“, a spus șeful statului, cu privire la reacțiile PSD și ale lui Liviu Dragnea în chestiunea referendumului.

El a susținut că social-democrații se gândesc la suspendarea sa din funcție de la data la care a devenit președinte, dar că nu crede în declanșarea acestei proceduri.

Președintele a explicat și de ce a ales formularea „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice” pentru subiectul referendumului în scrisoarea trimisă la Parlament.

Iohannis a explicat că nu a vrut să provoace o bătălie juridică pe tema amnistiei și a grațierii. El a mai spus că nu are informații că grațierea și amnistia să fie promovate prin OUG în zilele următoare.

În legătură cu deciziile din PSD, șeful statului a precizat că “cercul de decidenți în PSD s-a restrâns foarte mult și tinde spre unu”.

Șeful statului se află la Strasbourg pentru o vizită oficială de două zile.

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă