12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis promite vremuri bune pentru Alba Iulia

Klaus Iohannis promite vremuri bune pentru Alba Iulia

Cursa pentru desemnarea viitoarei capitale a Regiunii Centru provoacă şi simpatie între principalii combatanţi, nu doar antipatie.

Un exemplu în acest sens a fost vizita primarului Sibiului, Klaus Iohannis, la Alba Iulia, oraşul rival într-o luptă din care mai fac parte Târgu-Mureşul şi Braşovul. Chiar dacă edilul sibian a venit în scop de serviciu în oraşul „Marii Uniri”, din postura de prim-vicepreşedinte al PNL, Iohannis a făcut şi câteva declaraţii pro Alba Iulia. Printre altele, primarul a dat asigurări că ADR Centru nu va fi mutată din acest oraş, iar locurile de muncă nu vor fi desfiinţate, în cazul în care Alba Iulia nu va fi desemnată capitală regională.

 Şanse egale

 „Cred că acolo unde există centre de competenţe ele trebuie păstrate. ADR Centru, de exemplu, este în Alba Iulia şi nu cred că trebuie să-l mutăm de aici, cu atât mai mult să îl desfiinţăm. Dacă oamenii trăiesc din aceste instituţii, nu trebuie să intervenim şi să desfiinţăm locuri de muncă. Pe de altă parte, Alba Iulia are aceeaşi şansă să devină capitală regională ca şi Sibiul şi celelalte două oraşe. Nu există criterii elaborate sau manuale de competenţe. Este o competiţie bună, în care fiecare oraş arată ce poate mai bine”, a declarat primarul Sibiului, în cadrul unui eveniment al Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL). 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă