1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSportKlaus Iohannis, întâlnire cu o delegație a Congresului SUA

Klaus Iohannis, întâlnire cu o delegație a Congresului SUA

UPDATE 16:40  La întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi delegaţia Congresului Statelor Unite ale Americii au fost abordate teme de interes comun legate de parteneriatul strategic politico-militar și de securitate între România și SUA, colaborarea în cadrul NATO și participarea României la amplasarea, la Deveselu, a sistemului de apărare antibalistic, precum şi situația tensionată din Ucraina, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

O atenție deosebită a fost acordată investițiilor americane în România, președinte Klaus Iohannis sublinind, în acest context, că România oferă oportunități foarte bune pentru investițiile străine și că procesul de eradicare a corupției reprezintă un pas important în atragerea investitorilor care caută un mediu de afaceri stabil și corect, se mai scrie în comunicatul Palatului Cotroceni.

***

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, vineri, la ora 14.15 cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii condusă de președintele Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor Mac Thornberry, potrivit Administrației Prezidențiale.

De asemenea, și premierul Victor Ponta se va întâlni cu delegația Congresului SUA, condusă de Mac Thornberry, la ora 16.15, în Salonul Alb al Palatului Victoria. 

Citește și: EXCLUSIV. Iohannis l-a numit secretar al CSAT pe consilierul lui Băsescu

Mac Thornberry în calitate de președinte al Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanților are responsabilitatea de a supraveghea Pentagonul, serviciile militare, agențiile Departamentelor de Apărrare, inclusiv politicile și bugetele lor, potrivit site-ului Guvernului American. 

Cele mai citite

Lovitură în Guvern. Ciolacu, avertisment cu privire la remanieri

Premierul Marcel Ciolacu le-a dat două teme membrilor Cabinetului pentru începutul lunii decembrie: bugetul pe 2024 şi reorganizarea ministerelor. "Am şi două teme pentru început...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

3 riscuri majore asociate cu migrările dentare

Migrarea dentară este un fenomen care afectează mulți oameni, însă nu i se acordă importanța cuvenită. Dar te-ai întrebat vreodată cu ce riscuri este...
Ultima oră
Pe aceeași temă