13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis îndeamnă românii să se uite pe listele depuse de partide,...

Klaus Iohannis îndeamnă românii să se uite pe listele depuse de partide, pentru alegerile parlamentare, să vadă „care au penali și care nu au”

Președintele Klaus Iohannis a precizat, joi seara, după ceremonia de învestire în funcție a lui Dragoş Cristian Dinu, ca ministru al Fondurilor Europene, că a cerut Departamentului de Politică Internă al Administrației Pezidențiale listele depuse de partide, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Am cerut colegilor din Departamentul Comunicare listele care astăzi s-au depus. O să avem în câteva zile, două – trei zile, listele şi atunci o să putem să ne dăm seama care partide au luat în serios mesajul meu şi care au avut impresia că nu contează”, a precizat Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului i-a îndemnat pe alegători să verifice pe ce liste apar candidații cu probleme.

Întrebat dacă se teme de o posibilă suspendare din funcție, el a răspuns: „Nu mă tem de nicio suspendare. Nu cred că s-ar putea ajunge într-o asemenea situație”.
 
În ceea ce privește afirmațiile făcute de fostul președinte Traian Băsescu și de șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit cărora Klaus Iohannis ar fi avut probleme cu Justiția când a candidat pentru funcția de primar al Sibiului și când a intrat în cursa pentru alegerile prezidențiale, șeful statului a precizat că nu a fost urmărit penal niciodată. 

 


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă