18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportKelemen şi Blaga spun că liderii PPE n-au fost deranjaţi de protestele...

Kelemen şi Blaga spun că liderii PPE n-au fost deranjaţi de protestele de la restaurantul unde cinau

Liderii PDL şi UDMR, Vasile Blaga, respectiv Kelemen Hunor, au declarat, marţi seară, că politicienii PPE nu au fost deranjaţi de protestatarii adunaţi în faţa restaurantului unde cinau şi că este dreptul oamenilor să manifesteze, într-o ţară democratică, potrivit Mediafax.

 

“Poate că au văzut (protestele – n.r.), ştiu că preşedintele Martens a văzut, dar nimeni nu era deranjat, aşa e într-o ţară liberă şi democratică”, a răspuns preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, întrebărilor jurnaliştilor.

“E normal, se întâmplă şi la case mai mari”, a mai opinat el.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus jurnaliştilor că protestul nu i-a deranjat pe politicienii români şi
străini care cinează împreună şi că este dreptul oamenilor să manifesteze, într-o ţară democratică.

Întrebat despre cum va fi seara petrecută la masă alături de liderii PPE, Blaga a răspuns: “Reuşită, ca şi Congresul (PPE – n.r.). Va fi un Congres de referinţă”.

Câteva zeci de persoane au protestat, marţi seară, în faţa unui restaurant din centrul Capitalei unde iau cina liderii Partidului Popular European (PPE) veniţi la Bucureşti pentru congresul formaţiunii.

Participanţii la protest au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje ca “Nu vrem guvernator, vrem preşedinte ales de popor” sau “Barosso, grande mafiosso”.

Pe o altă pancartă au fost afişate o fotografie a lui Adolf Hitler, alături de una a cancelarului german Angela Merkel în care acesteia i-a fost desenată o mustaţă similară celei a liderului nazist, şi mesajul “Republica Europeană Hitlerkel”.

Un alt mesaj afişat pe o pancartă a fost “Partidul Popular European, partid fascist”

Manifestanţii au scandat “Jos Băsescu!” şi “Merkel, România nu-i a ta!”, iar la apariţia unui dispozitiv de jandarmi au început să strige “Jandarmeria, apără hoţia!”.

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar şi preşedintele Traian Băsescu figurează pe lista vorbitorilor la Congresul PPE care se va desfăşura, miercuri şi joi, la Palatul Parlamentului.

Cele mai citite

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă