21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportKelemen: Guvernul analizează şi varianta unei majorări salariale în două trepte

Kelemen: Guvernul analizează şi varianta unei majorări salariale în două trepte

Potrivit ministrului culturii, Kelemen Hunor, guvernul analizează şi varianta unei majorări salariale în două trepte, în funcţie de sustenabilitatea financiară. Mediafax informează că discuţiile privind legea salarizării unitare în sectorul bugetar urmează să fie încheiate în maximum zece zile.

El a arătat că proiectul legii salarizării a fost discutat în Coaliţie şi este analizat în contiuare cu partenerii sociali, fiind finalizat în proporţie de 99%.

“Este luată în considerare o majorare în trepte. Există mai multe propuneri şi a existat şi această propunere, în două trepte. A existat şi o propunere într-o singură treaptă, dar procentul nu a fost stabilit, şi vă spun că toate aceste variante încă sunt în dezbatere şi eu sper ca într-o săptămână, în zece zile, vom finaliza aceste discuţii. Noi cred că în acest moment suntem obligaţi să luăm decizia care să fie sustenabilă din punct de vedere financiar şi dacă până la urmă concluzia va fi că în două trepte trebuie să mergem, mergem în două trepte. Dar, decizia nu este luată, există mai multe variante”, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Premierul Emil Boc a declarat, săptămâna trecută, că nu exclude posibilitatea angajării răspunderii Guvernului pe Legea salarizării, precizând însă că decizia finală va fi luată în Coaliţie.Potrivit ministrului culturii, Kelemen Hunor, guvernul analizează şi varianta unei majorări salariale în două trepte, în funcţie de sustenabilitatea financiară. Mediafax informează că discuţiile privind legea salarizării unitare în sectorul bugetar urmează să fie încheiate în maximum zece zile.

Hunor a arătat că proiectul legii salarizării a fost discutat în Coaliţie şi este analizat în contiuare cu partenerii sociali, fiind finalizat în proporţie de 99%.

„Este luată în considerare o majorare în trepte. Există mai multe propuneri şi a existat şi această propunere, în două trepte. A existat şi o propunere într-o singură treaptă, dar procentul nu a fost stabilit, şi vă spun că toate aceste variante încă sunt în dezbatere şi eu sper ca într-o săptămână, în zece zile, vom finaliza aceste discuţii. Noi cred că în acest moment suntem obligaţi să luăm decizia care să fie sustenabilă din punct de vedere financiar şi dacă până la urmă concluzia va fi că în două trepte trebuie să mergem, mergem în două trepte. Dar, decizia nu este luată, există mai multe variante“, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Premierul Emil Boc a declarat, săptămâna trecută, că nu exclude posibilitatea angajării răspunderii Guvernului pe Legea salarizării, precizând însă că decizia finală va fi luată în Coaliţie.

 

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă