23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Iohannis, întâlnire cu reprezentanţii ONG-urilor. Care au fost concluziile discuţiilor

UPDATE. Iohannis, întâlnire cu reprezentanţii ONG-urilor. Care au fost concluziile discuţiilor

UPDATE: Preşedinte Iohannis a menţionat în cadrul întâlnirii, de joi, cu ONG-urile că dorește să extindă cadrul dialogului pe aceste teme de actualitate și spre reprezentanții societății civile, în virtutea funcției sale constituționale de mediere și a obiectivului asumat prin programul prezidențial de reformă în aceste domenii.

În plus, președinte Klaus Iohannis a subliniat că este necesară implicarea tuturor actorilor interesați pentru a asigura reușita acestui demers, iar rolul societății civile este deosebit de important pentru a impulsiona clasa politică actuală în direcția acestor reforme.

Klaus Iohannis a atras atenția cu privire la fereastra de oportunități de care beneficiază sistemul politic românesc în urma recentelor alegeri, apreciind că ea trebuie utilizată în actuala sesiune parlamentară pentru adoptarea reformelor așteptate de cetățeni, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

——

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, pe Facebook, că se va întâlni, joi, cu reprezentanți ai campaniei ”Politica fără bariere”, susținută de peste patruzeci de asociații non-guvernamentale, care militează pentru garantarea dreptului la asociere politică şi participare la alegeri.

Iohannis a scris pe Facebook că proiectul său prezidențial ”România lucrului bine făcut” cuprinde 11 teme majore de dezbatere şi consens național, printre care se numără și reforma instituțiilor politice şi administrative.

”Am promis că o să iniţiez o dezbatere despre modificarea legislației partidelor politice, atât în privința condițiilor de înființare a unor noi formațiuni, cât şi a finanțării acestora. Această temă a stat pe agenda consultărilor cu partidele politice parlamentare din 28 ianuarie şi cu președinții celor două camere ale Parlamentului din 2 februarie. Mâine mă întâlnesc cu reprezentanți ai campaniei „Politica fără bariere”, susținută de peste patruzeci de asociații non-guvernamentale, care militează pentru garantarea dreptului la asociere politică şi participare la alegeri”, a precizat preşedintele Iohannis.

El a mai arătat că, aşa cum sublinia în proiectul său prezidențial, votul popular este acela care decide asupra viabilității unor structuri politice și nu constrângerile legislative.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă