13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportInstituţiile publice, la plimbare cu "rabla"

Instituţiile publice, la plimbare cu “rabla”

Guvernul permite instituţiilor publice să cumpere automobile prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto din România, potrivit unei ordonanţe de urgenţă publicate joi în Monitorul Oficial, informează Agerpres.

Conform actului normativ adoptat în şedinţa din 6 decembrie, se introduce o nouă excepţie la interdicţia de a cumpăra maşini aplicată instituţiilor publice prin OUG 34/2009: “achiziţionarea de autoturisme în cadrul Programului de stimulare a parcului auto naţional (…)”.

De asemenea, noua ordonanţă de urgenţă aduce, pentru universităţile de stat, excepţii şi în cazul interdicţiei de a face angajări în sistemul public până la limita a 15% din posturile vacantate, limitare consfinţită prin OUG 34/2009.

Astfel, în cursul anului anului universitar 2010-2011, se pot scoate la concurs posturi de preparator universitar, lector, şef de lucrări, cu încadrarea în limita numărului de posturi vacantate prin ieşirea din sistem după intrarea în vigoare a OUG 34/2009.

Scoaterea la concurs a acestor posturi se va face prin ordin al ministrului Educaţiei, stipulează noua ordonanţă de urgenţă.

Cele mai citite

pe Ponta, nu pe poante, ca să defileze frumos pe podiumul electoral

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, să nu mai creadă că nu o susține în...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

România – Ungaria 2-1, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă

Selecţionata României a învins Ungaria cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), miercuri, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A,...
Ultima oră
Pe aceeași temă