17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportINCOGNITO. RL a stat de vorbă cu MISTERIOASA secretară a lui Dragnea...

INCOGNITO. RL a stat de vorbă cu MISTERIOASA secretară a lui Dragnea care la 23 de ani candidează la Parlament

Cătălina Ştefănescu, candidata din Teleorman care la numai 23 de ani speră să devină deputat, este păzită atent de oamenii liderului PSD Liviu Dragnea. Culmea este că deşi nu o prea cunoaşte nimeni în colegiu – unul preponderent rural – toată lumea este convinsă că va câştiga fără probleme alegerile în acest judeţ dominat de USL.

<– Vezi, în stânga, video discuţia dintre Cătălina Ştefănescu şi reporterii Rl

Cătălina Ştefănescu, tânără pe care presa a numit-o “protejata lui Liviu Dragnea” şi care la 23 de ani doreşte să intre în Parlamentul României, a apărut în Teleorman aproape de nicăieri. Despre ea s-a spus fie că este secretara preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, fie că lucrează la o fermă a unui apropiat al pesedistului. Cert este că puţină lume ştie din colegiul unde candidează ştie cine este cu adevărat viitoarea deputată. Apropiaţii Uniunii Social Liberale (USL) cu care am discutat au refuzat să ne dea detalii, ba chiar ne-au rugat “să o lăsăm în pace, că e doar o copilă”. Iar jurnaliştii teleormăneni specializaţi pe politică nu ne-au putut da prea multe informaţii despre ea. Unii ne-au spus fie că e de loc din Gorj, ba că e fata fostei primăriţe din comuna Ştorobăneasa. Nimeni nu ne-a putut spune măcar un număr de telefon. Sau, cel puţin, nu a vrut. Asta şi pentru că, aveam să observăm mai târziu, când am găsit-o în cele din urmă pe Cătălina Ştefănescu, în jurul fetei s-a creat un zid de protecţie din momentul în care despre candidatura ei s-a vorbit în toată ţara.

Am pornit, aşadar, în căutarea celei care aspiră la un loc în Camera Deputaţilor aproape pe ghicite. Am decis să o căutăm în singurele locuri unde ar putea fi un politician aflat în campanie electorală, la sediul USL ori pe teren, în localităţile care compun colegiul unde candidează. Am ajuns la filiala PSD din Turnu Măgurele joi, în jurul orei 19.00, chiar în ziua în care toată presa centrală analiza cariera şi averea Cătălinei Ştefănescu. Un membru al partidului ne-a comunicat că “domnişoara Ştefănescu” nu este acolo. “Aici sunt numai nişte muncitori care pun geamuri. Dar o găsiţi după opt seara prin barurile din Turnu, a fost şi aseară cu echipa de campanie”, ne-a răspuns respectivul. “Care bar?”, am insistat. “Nu ştim, dar oricum sunt numai patru, cinci baruri în oraş”. Seara de joi s-a terminat pentru noi fără succes. Vineri dimineaţă am sunat la filiala PSD din Alexandria, să aflăm programul electoral al candidaţilor partidului. O secretară ne-a promis că va reveni cu un telefon, pentru că nu ştie pe loc toate informaţiile. Evident, nu a revenit. L-am sunat şi pe şeful local al campaniei electorale a USL, Mihai Putineanu. Acesta este, potrivit unor surse, cel la care este angajată Cătălina Ştefăneascu, fiind la rândul său apropiat al lui Liviu Dragnea. Dar nu a răspuns.

Citeşte şi editorialul: Baronul care se visează în locul lui Ponta

O fată obişnuită de club

Am plecat către “terenul de joaă politică” al tinerei, comunele care stau înşirate pe şoseaua ce pleacă dinspre Turnu Măgurele spre Slatina, în stânga Oltului. Am ajuns pentru început în Lunca. Primarul de aici, care conduce comunitatea de 20 de ani, dintre care 16 din partea PSD, ne-a explicat că, la început, pesediştilor din zonă nu prea le-a fost pe plac candidatura tinerei. “La început am avut reţineri, la vârsta asta nu prea are experienţă şi poate nu ne poateajuta. Noi am avut deja experienţă proastă cu ceilalţi. L-am avut pe Miky Şpagă la noi în colegiu, care nu a făcut mare lucru. Apoi tot aici a ieşit deputat şi Robert Negoiţă, care a plecat apoi la Ilfov. Dar apoi am cunoscut-o pe domnişoara şi am văzut că e înţepată şi se implică. Aşa că acum o susţinem”, a declarat Marin Buzală. Edilul este sigur că pesedista lui Liviu Dragnea va câştiga în alegerile din 9 decembrie. “Păi aici e zonă roşie, toţi primarii sunt pesedişti de-ai noştri”. Tot nea Marin ne-a îndrumat spre locul unde o puteam găsi pe Cătălina Ştefănescu: în comuna Slobozia Mândra, la o întâlnire electorală .

Am prins-o pe viitoarea deputată la finalul întâlnirii. Iniţial, nici nu am recunoscut-o pe cea care va reprezenta, cel mai probabil, Teleormanul în Parlament. Asta pentru că într-un grup de tinere cu fulare roşii care veneau spre clădirea Primăriei debutanta în ale politicii nu se deosebea cu nimic. Firavă, nu prea înaltă, îmbrăcată cu o geacă neagră de fâş, în blugi, arăta ca orice fetişcană pe care o agăţi într-o discotecă. Abia când cineva ne-a confirmat că ea este “candidata”, am încercat să o abordăm. Când au văzut aparatul foto, simpatizantele care o însoţeau s-au strâns în jurul ei, să o acopere, şi au schimbat drumul într-o încercare de a ne ocoli. Ne-am prezentat şi atunci Cătălina Ştefănescu a grăbit pasul, încât cu greu am putut-o fotografia. Au intrat toţi în cabinetul primarului şi au ieşit 10 minute mai târziu, după o scurtă şedinţă cu uşile închise cu o mână de alegători. “De la România liberă suntem. Vorbiţi şi cu noi câteva cuvinte”, i-am ieşit în cale. “Da, îmi pare bine”. “Cum de aţi decis să intraţi în…”, am întrebat-o. “Dacă aveţi întrebări electorale, vă răspund. Dacă nu, nu.”, a replicat candidata. “Păi electorală e întrebarea. Cum de aţi decis să intraţi în lupta electorală pentru Parlament la o vârstă atât de mică”,am insistat. Cătălina Ştefănescu a dat să răspundă, apoi s-a oprit. “Văd că nu aveţi nimic pe care să notaţi (râde). Vă dau cartea mea de vizită, da-ţi-mi un telefon sau întrebările pe mail”, a închis discuţia viitoarea deputată de Teleorman. Apoi ne-a întins cartea de vizită pe care era trecută adresa: catalina.stefanescu.deputat@… după care a plecat, flancată de echipa de campanie, care o proteja aproape ca pe Lady Gaga.

continuare in pagina 2

Glume „băieţeşti” pe seama candidatei

Noi am rămas în localitate, curioşi să aflăm cu ce au rămas sătenii de la proaspăta întâlnire electorală cu “secretara lui Dragnea”. “Am înţeles că a făcut studii la Moscova, un semestru. Nu ştiu ce a putut învăţa într-un semestru”, ne-a replicat un tânăr. “E bună de Caransebeş, că la 23 de ani nici nu ştie să meargă pe stradă”, a glumit, porcos, un alt bărbat impresionat de aspectul fizic al celei care îl va reprezenta la Casa Poporului.

Pe de altă parte, oamenii din tabăra adversă, de la Alianţa România Dreaptă (ARD), mai mult s-au abţinut de la comentarii despre tânără şi s-au lansat în discuţii despre chinurile de a face opoziţie în judeţul dominat de ani de zile de PSD. De altfel, pe o distanţă de 30 de kilometri, de la Turnu Măgurele şi prin comunele învecinat nu am văzut decît cinci afişe cu ARD.  “Eu am avut controale peste controale, ca să cedez şi să trec la PSD. Dar mi-am învăţat lecţia, cum vine vreunul din ăsta pe comandă, cum îmi sun avocatul şi controlorii o întind. Am şi pierdut numărul inspecţiilor”, ne-a explicat Florică Bunoaica care deţine un magazin şi o moară în colegiul Cătălinei Ştefănescu. Şi el pare resemnat în ceea ce priveşte rezultatul votului din 9 decembrie. Pur şi simplu e convins că tânăra nu are cum să piardă scrutinul electoral în judeţul în care “totul e controlat de Liviu Dragnea”.

Cătălina Ştefănescu nu răspunde nici pe e-mail

Am ascultat de cerinţa tinerei candidate şi am trimis o serie de întrebări pe e-mail. “1. Cum de ati decis sa candidati pentru un post de deputat la numai 23 de ani? / 2. Care este experienta dumneavoastra politica de pina in acest moment? / 3. Care este programul pe care-l aduceti in fata alegatorilor din colegiul 1? Cum veti schimba viata teleormanenilor din colegiul dumneavoastra? / 4. Presa centrala a speculat ca sunteti secretarul domnului Liviu Dragnea. Cit de adevarata este aceasta informatie?“. Nu am primit nici un răspuns nici după opt ore din momentul în care am trimis mesajul.

Colegiu sigur

Dovada că debutanta Cătălina Ştefănescu are şanse imense să îşi treacă în CV, din decembrie, postul de deputat stă în faptul că în 2008, într-un moment în care PSD nu avea susţinerea populară din prezent, Colegiul 1 Teleorman Camera Deputaţilor a fost câştigat detaşat de Robert Negoiţă. Asta deşi acesta a fost teleportat acolo din Bucureşti cu puţină vreme înainte de alegeri. Colegiul în cauză este acelaşi cu al Cătălinei Ştefănescu. În urmă cu patru ani, Robert Negoiţă, de asemenea aproape un necunoscut printre sătenii din zonă, a obţinut 64% dintre voturi.

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă