5.7 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăSportFotbalÎn ce condiții s-ar organiza Cupa Mondială la fotbal odată la doi...

În ce condiții s-ar organiza Cupa Mondială la fotbal odată la doi ani

Patru federații de fotbal din Asia de Sud sprijină propunerea organismului de conducere al FIFA de a organiza Cupa Mondială odată la doi ani, în loc de odată la patru ani. Ele și-ar dori acest lucru pentru a stimula dezvoltarea jocului în regiune, conform Reuters.

Congresul FIFA a votat, în luna mai, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind organizarea Cupei Mondiale, atât la masculin, cât și la feminin, odată la doi ani, deși propunerile de modificare a ciclului stabilit de patru ani vor avea de înfruntat opoziția UEFA, forul de conducere european, dar și a cluburilor de top de pe continent.


Printre cele 166 de federații naționale care au votat în favoarea acestui congres se numără Bangladesh, Maldive, Nepal și Sri Lanka, poziție precizată într-o declarație comună.

„Intervalul de patru ani între două Cupe Mondiale FIFA este prea mare și fereastra de oportunitate prea mică, pentru a exclude generații întregi de talente”, au declarat federațiile.

„Mai puțin de un sfert dintre asociațiile membre actuale ale AFC (organizația continentală asiatică) au fost reprezentate în aproape un secol de turnee finale ale Cupei Mondiale FIFA, în condițiile în care aceste turnee sunt adevăratele motoare ale dezvoltării”, transmit acestea în comunicat.

Confederația asiatică de fotbal are garantate patru locuri automate și un loc de baraj intercontinental la Cupa Mondială masculină din 2020, alături de gazda turneului, Qatar.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Germania, pregătită să devină centru logistic NATO pentru frontul de est: zeci de mii de militari și măsuri de apărare

Conform documentului „Operationsplan Deutschland”, de 1.000 de pagini, Germania ar urma să joace un rol esențial în strategia NATO, găzduind până la 800.000 de...

Rusia a lovit pentru prima dată Ucraina cu o rachetă balistică intercontinentală

Kremlinul refuză să comenteze acuzația Ucrainei Rusia a lansat, joi, o rachetă balistică intercontinentală în timpul unui atac asupra Ucrainei, au declarat forțele aeriene ale...

Pensiile cresc din ianuarie 2025: Pensia minimă garantată ajunge la 1.415 lei

Valoarea Punctului de Referință (VPR) pentru calculul pensiilor va crește de la 81 de lei la 91 de lei, marcând o majorare de 12,1%,...
Ultima oră
Pe aceeași temă