24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăSportIDEE! Valeriu Zgonea vrea să plimbe deputaţii cu maşini din confiscările ANAF

IDEE! Valeriu Zgonea vrea să plimbe deputaţii cu maşini din confiscările ANAF

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, vineri, că vor fi găsite soluţii pentru cei 78 de deputaţi care nu au maşini, 66 dintre aceştia urmând să beneficieze de maşini din parcul auto al Camerei, iar pentru ceilalţi 12 identificându-se soluţii incluzând confiscările de la ANAF, titrează Mediafax. 

Zgonea a precizat că în bugetul Camerei pentru anul 2013 nu sunt incluse fonduri pentru achiziţionarea de maşini pentru cei 78 de parlamentari care nu beneficiază de autovehicule, dar a arătat că din economiile pe care Camera le va face va putea demara achiziţionarea de maşini noi produse în România, la Dacia şi Ford.

„Vom lua maşinile care sunt acum în parcul auto al Camerei pentru diferite activităţi şi vor fi distribuite către cei care nu au maşini, urmând ca să mai rămână 12 deputaţi care nu vor avea maşini. Încercăm să găsim o soluţie şi pentru ei, fie de la confiscările de la ANAF, fie altă soluţie, urmând ca după aceea pe banii pe care i-am economist în bugetul nostru să începem procedura de achziţionare pentru Cameră a maşinilor din producţie proprie”, a spus Zgonea.

El a arătat că procedura de achiziţie de maşini noi va avea în vedere cele două companii, respectiv Dacia şi Ford, pentru a păstra locuri de muncă pe orizontală.

„Asta este dorinţa mea, să achiziţionăm din producţie proprie pentru ca locurile de muncă care sunt generate de cele două companii să fie păstrate. Dacă Parlamentul are resurse financiare pentru a achiziţiona maşini, mi se pare normal să achiziţionăm din cele produse în România, atât la Dacia cât şi la Ford există nevoie de locuri de muncă”, a spus Zgonea.

Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că există, din economiile pe care Camera le va face în 2013, suma de 4.950.000 de lei care ar putea fi utilizată pentru achziţia de maşini noi din producţia internă, respectiv automobile Dacia şi Ford.

„4.950.000 de lei îi am pentru a achiziţiona maşini noi care să fie în folosinţa preşedinţilor de comisii, membrilor Biroului Permanent, liderilor grupurilor parlamentare şi preşedinţilor comisiilor comune care sunt deputaţi. În acest moment nu am discutat, este o chestiune viitoare, în funcţie de modificarea la Statut şi de aprobarea bugetelor de către fiecare Cameră. În momentul în care vom aproba cifrele bugetare voi şti dacă voi supune Biroului Permanent această procedură”, a spus Zgonea.

El a arătat că în momentul acesta sunt prevăzute aceste resurse financiare din economiile făcute pentru că parlamentarii deputaţi nu mai locuiesc la hotel.

„Îmi doresc foarte mult ca maşinile pe care le achiziţionăm să fie din producţie internă şi să creăm locuri de muncă pe orizontală, să susţinem cele două companii care au investit în România. Aşa este corect, aşa se face peste tot, în toată lumea”, a spus Zgonea.

Cele mai citite

FAN Courier lansează serviciul de retur rapid

FAN Courier a lansat platforma FAN Retur creată cu scopul de a veni în întâmpinarea nevoii clienților de a-și eficientiza timpul. FAN Retur este...
00:01:22

VIDEO: Autoritățile locale: „O școală din Harkov a fost lovită de rachete”

Autoritățile locale din Harkov au declarat luni (4 iulie) că două rachete rusești au lovit încă o școală la primele ore ale dimineții, distrugând...

Sultanul Erdoğan și-a deschis în NATO califat 

Până la lăsarea mică, prin renunțarea la veto-ul împotriva Suediei și Finlandei în procesul de aderare la NATO,Erdoğan era considerat un dictator veros. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă