19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Instanța a rămas în pronunțare în cazul lui Horia Georgescu

UPDATE. Instanța a rămas în pronunțare în cazul lui Horia Georgescu

UPDATE 22.59: Instanța a rămas în pronunțare în cazul cererii DNA privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

———

UPDATE: Ordonanța de reținere a fostului președinte ANI a expirat la prânz.

UPDATE: Fostul președinte al ANI, Horia Georgescu, a ajuns, marți, în jurul orei 12.00, la Curtea Supremă.

UPDATE: ICCJ decide, marți, la ora 11.30, dacă va emite un mandat de arestare pe 30 zile pe numele fostului președinte al Agenției Naționale de Integritate Horia Georgescu.

———

Președintele ANI, Horia Georgescu, va fi dus de procurorii anticorupție la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se va judeca cererea DNA pentru arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Șeful ANI a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar în care este acuzat că în perioada 2008-2009, Comisia pentru Stabilirea Depăgubirilor, din care făcea parte, a aprobat trei dosare în care despăgubirile acordate au fost supralicitate.

Citește și: Șeful ANI, Horia Georgescu, REȚINUT în dosarul retrocedărilor. Ce declarații făcea în 2014 despre despăgubirile de la ANRP

Valoarea totală la care au fost evaluate imobilele supuse despăgubirii s-a ridicat, conform experților evaluatori, la suma de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei ), precizează procurorii anticorupție.

”Din analiza rapoartelor de evaluare în cazul celor trei dosare a rezultat că evaluatorii desemnați nu au purtat o corespondență cu băncile, notarii publici, birourile de carte funciară, agențiile imobiliare etc. privind tranzacțiile deja efectuate/certe cu proprietăți imobiliare similare. În două cazuri, evaluatorii desemnați au utilizat, în cadrul metodei comparației directe, „comparabile” constând în anunțuri de vânzare publicate online sau în ziare, fără a purta corespondență cu deținătorii de informații privind tranzacțiile certe cu proprietăți imobiliare, care ar fi constituit un criteriu obiectiv de natură a determina prețul real al pieței imobiliare”, arată DNA.

Citește și: Lovitură devastatoare pentru ANI

Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

De ce cantitate de lapte praf are nevoie un bebeluș pentru a se sătura

Hrănirea corectă a unui bebeluș este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a acestuia. Unul dintre aspectele cheie ale nutriției infantile este asigurarea unei...

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...
Ultima oră
Pe aceeași temă