13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportHandbalCSM București, victorie categorică în Liga Campionilor. Rapid a terminat la egalitate...

CSM București, victorie categorică în Liga Campionilor. Rapid a terminat la egalitate cu Ferencvaros, după o revenire de senzație

CSM Bucureşti a surclasat-o fără drept de apel pe IK Savehof, cu scorul de 41-26, duminică, în deplasare, în timp ce CS Rapid Bucureşti a terminat la egalitate cu formaţia maghiară FTC Rail Cargo Hungaria, scor 24-24, sâmbătă seara, în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin.

CSM București s-a impus fără emoţii, după ce a avut 11 goluri avans la pauză. Pentru „tigroaice” au înscris Emilie Hegh Arntzen 6 goluri, Vilde Mortensen Ingstad 6, Trine Jensen Oe˜stergaard 5, Crina Pintea 5, Dana Andreea Rotaru 3, Ştefania Stoica 3, Lausa Flippes 3, Monika Kobylinska 3, Alexandra Dindiligan 3, Zeljka Nikolic 2, Andreea Ailincăi 1, Jennifer Gutierrez Bermejo 1. Cristina Neagu nu a reuşit să înscrie niciun gol din trei aruncări.

În etapa a cincea, CSM Bucureşti va juca pe teren propriu cu Brest Bretagne Handball, pe 21 octombrie.

Rapid, revenire superbă în deplasarea de la Ferencvaros

Într-un meci disputat sâmbătă seara, CS Rapid Bucureşti a terminat la egalitate cu formaţia maghiară FTC Rail Cargo Hungaria, scor 24-24, în deplasare, în Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Deşi nu a putut conta pe câteva jucătoare de bază, precum Eliza Buceschi, Orlane Kanor şi Estavana Polman, vicecampioana României a smuls un egal în faţa vicecampioanei Europei, deşi nu a lipsit mult să obţină chiar victoria.

Ferencvaros a început în forţă şi a condus cu 3-0, Rapid a egalat (3-3), dar gazdele au dominat jocul şi au intrat la pauză cu un avans de patru goluri (14-10), după ce au condus şi la o diferenţă de şase lungimi (11-5). Fradi a avut şase goluri avans şi după pauză, 20-14, dar Rapid a reuşit să se apropie pe tabelă şi a egalat pe final, 22-22 (53). La 24-24, Rapid a avut de două ori şanse de a trece în avantaj, dar Sorina Grozav şi apoi Andjela Janjusevic (cu 22 de secunde înainte de final) au ratat.

Maghiara Dorina Korsos a fost cea mai bună marcatoare a Rapidului, cu 6 goluri, Alicia Fernandez Fraga a reuşit 4, Andjela Janjusevic a înscris 3, Marta Lopez Herrero 3, Albertina Da Cruz Kassoma 3, Sorina Grozav 2, Alexandra Badea 2, Lara Gonzalez Ortega 1.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă