13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportGuvernul vrea ca Legea redevenţelor să se aplice din 2017

Guvernul vrea ca Legea redevenţelor să se aplice din 2017

Guvernul vrea să trimită Legea redevenţelor în Parlament până la finele anului, astfel încât să fie aprobată până la jumătatea anului viitor şi să intre în vigoare din 2017, potrivit Mediafax. 

Însă, momentan Guvernul așteaptă ultimele opinii ale FMI înainte de a lansa proiectul de act normativ în dezbatere publică.

Reprezentanţii Ministerului de Finanţe au discutat despre proiectul de lege cu cei ai Fondului Monetar Internaţional în cadrul vizitei desfăşurate între 13 şi 21 octombrie la Bucureşti, lămurind anumite aspecte neînţelese de membrii instituţiei internaţionale.

“Echipa Fondului a luat, în urma discuţiilor, proiectul revizuit, urmând să ne trimită la un moment dat punctul lor de vedere, după care integrăm opiniile lor în text şi-l postăm în dezbatere publică”, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la o întâlnire cu jurnaliştii.

Teodorovici nu a dat însă detalii despre valoarea viitoare a redevenţelor, care anul viitor se vor păstra la acelaşi nivel, precizând însă că statul va încasa cel puţin la fel şi în 2017, iar bugetul nu va fi afectat.

“FMI ne-a recomandat să nu ne grăbim cu punerea în dezbatere a proiectului, iar noi preferăm să postăm textul integrat cu opiniile Fondului”, a punctat ministrul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă