Proiectele pentru noile stadioane din Constanța și Pitești, precum și pentru patinoarul artificial din Sfântu Gheorghe au primit undă verde, prin semnarea contractelor la Guvern.
În cadrul unei ceremonii desfășurate astăzi la Guvernul României, au fost semnate contractele pentru construcția a două noi stadioane, în Constanța și Pitești, precum și a unui patinoar artificial în Sfântu Gheorghe. La eveniment au participat personalități importante din sport și politică, printre care premierul Marcel Ciolacu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, liderul UDMR Kelemen Hunor și Elisabeta Lipă, președinta Autorității Naționale pentru Sport (ANS).
Investiții importante în infrastructura sportivă
Stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța este unul dintre cele mai mari proiecte incluse în planul de dezvoltare a infrastructurii sportive din România. Valoarea totală a proiectului, care va fi realizat de Ministerul Dezvoltării, este de 379 milioane de lei. Noua arenă va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include o pistă de atletism cu șase culoare, alături de facilități moderne pentru sportivi și spectatori. Deși stadionul este denumit în documente „Gheorghe Hagi”, legenda fotbalului românesc a declarat în mod repetat că nu dorește ca arena să-i poarte numele, subliniind că aceasta trebuie să fie reprezentativă pentru orașul Constanța.
Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești va beneficia de o investiție de aproape 495 milioane de lei. Proiectul include demolarea vechii structuri și construcția unui stadion modern, cu 15.200 de locuri și facilități sportive diverse. Noul stadion va respecta standardele UEFA de categorie 4, fiind proiectat să găzduiască competiții internaționale și să ofere spații dedicate pentru antrenamente și activități sportive, inclusiv lupte, judo, box și karate.
Patinoarul artificial din Sfântu Gheorghe va fi o investiție de 245 milioane de lei și va avea o capacitate de 2.180 de locuri. Acesta va fi utilizat atât pentru sporturile de iarnă, cât și pentru evenimente comunitare. Baza sportivă va oferi facilități moderne pentru patinaj și hochei pe gheață și va include un centru medical destinat sportivilor și locuitorilor din zonă. Patinoarul va completa infrastructura sportivă din apropierea Arenei Sepsi și a stadionului echipei Sepsi OSK.
Durata îndelungată până la finalizarea proiectelor
Finalizarea acestor proiecte va dura câțiva ani, fiecare având termene clare de execuție. Stadionul din Constanța are o durată de realizare de 36 de luni, la fel și cel din Piteși, în timp ce patinoarul din Sfântu Gheorghe este estimat să fie gata în 40 de luni