11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportGrupul de la Olt contra Grupul de la Cluj

Grupul de la Olt contra Grupul de la Cluj

Mircea Geoana i-a avertizat pe liderii PSD ca nu a uitat momentul alegerilor locale din 2004, cand a fost lasat singur in cortul de campanie sa incaseze infrangerea de la Primaria Capitalei.

Presedintele PSD a declansat, de cateva zile, un adevarat razboi cu propriul partid, incercand sa-si impuna vointa asupra colegilor din conducere prin presiuni si amenintari. Presat de amenintarile Grupului de la Cluj cu retragerea sprijinului si de amenintarile cuplului Nastase-Mitrea cu revenirea in "forta", Geoana s-a decis sa-si puna la colt toti adversarii, mai vechi si mai noi. Pe cei din Grupul de la Cluj i-a amenintat cu sanctiuni dure in Comitetul Executiv, fortandu-i sa se impace cu Vanghelie si a girat aparitia asa-numitului Grup de la Olt, ca replica la Grupul de la Cluj. In plus, forteaza trimiterea potentialilor adversari, plasati bine in sondajele de opinie, la Parlamentul European, pentru a-i elimina din jocul politic intern al PSD. Cristian Diaconescu si Victor Ponta, doi apropiati ai liderului de la Cluj, Ioan Rus, au fost pusi cu de-a sila pe listele pentru alegerile europarlamentare, in ciuda faptului ca ambii au refuzat candidaturile. Vineri, inaintea sedintei Comitetului Executiv, a avut loc o intalnire intre Geoana si vicepresedinti, Ioan Rus cerand sa fie scoasa de pe ordinea de zi lista de candidati pentru PE, deoarece "nu e omologata", adica nu este finalizata. Geoana a insistat insa ca aceasta lista sa fie supusa la vot in sedinta, pretextand ca "a ajuns deja la presa si nu mai poate fi retrasa". Insa, in ciuda votului dat vineri, candidatii sus-numiti sustin in con-tinuare ca nu-si doresc mandatul de europarlamentar. De asemenea, proaspat anuntatul sef de campanie electorala, Liviu Dragnea, sustine si el ca nu doreste aceasta functie. Dragnea ne-a declarat ca l-a rugat pe Geoana sa nu-i anunte numirea ca sef de campanie, deoarece "are nevoie de timp de gandire". Astazi, in sedinta BPN, el are de gand sa puna anumite conditii pentru acceptarea acestei functii, deoarece exista suspiciunea ca sefii de campanie alesi de Geoana vor fi "tapi ispasitori" pentru alegerile din noiembrie. De altfel, Mircea Geoana le-a spus raspicat liderilor partidului ca el nu isi mai asuma nici o infrangere. "Sa n-aveti impresia ca o sa va las sa-mi faceti ce mi-ati facut in 2004, cu Primaria!", a spus Geoana, referindu-se la faptul ca, in ziua alegerilor pentru Primaria Capitalei, el a fost parasit pur si simplu de toti pesedistii, trezindu-se singur in cortul de campanie, unic responsabil pentru infrangere.

Geoana si oltenii
Sambata, de ziua sa de nastere, Geoana a devenit oficial liderul Grupului de la Olt, care a deplasat la Kiseleff, pentru impresionarea audientei, un numar important de lingusitori plus un ansamblu folcloric. Grupul de la Cluj nu si-a facut aparitia la petrecerea lui Geoana, in semn de raceala dupa sedinta CEX de vineri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă