21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportGeoană ar putea sesiza CC pentru că se asumă răspunderea pe un...

Geoană ar putea sesiza CC pentru că se asumă răspunderea pe un proiect în procedură legislativă

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, ar putea sesiza CC în legătura cu exisţa unui conflict între instituţiile statului în cazul Legii educaţiei, întrucât actul normaitv aflat în procedură legislativă la Senat nu poate fi retras, iar Guvernul îşi va asuma răspunderea pe aceeaşi lege, potrivit Mediafax.

Anunţul a fost făcut, luni, de chestorul Senatului, Ioan Chelaru.

El a spus, răspunzând unei întrebări, că preşedintele Senatului ar putea sesiza CC despre posibila existenţă a unui conflict între instituţiile statului în cazul Legii educaţiei.

Ioan Chelaru a menţionat că amendamentele la proiectul de Lege a educaţiei naţionale vor putea fi depuse până luni, 25 octombrie.

Chelaru a spus că joi, 28 octombrie, la ora 10.00, premierul va veni în Camerele reunite şi va putea să-şi asume răspunderea pentru proiectul de lege.

Senatorul a spus că acest program este valabil dacă nu va trece moţiunea de cenzură depusă de parlamentarii Opoziţiei.

Ioan Chelaru a mai afirmat că în cadrul şedinţei Biroului Permanenet reunit au fost numeroase discuţii legate de retragerea de pe ordinea de zi a Senatului a proiectului de Lege a educaţiei Naţionale.

“Opinia majoritară a fost că nu se poate face o asemenea retragere dacă nu s-a făcut şi, în aceste condiţii, este posibil ca preşedintele Senatului, Mircea Geoană, să sesizeze Curtea Constituţională pentru un conflict între două instituţii ale statului”, a subliniat el.

Chelaru a adăugat că Geoană ar putea să facă acest demers în cursul acestei săptămâni.

Întrebat dacă s-ar putea decide suspendarea procedurii de asumare a răspunderii în cazul unui răspuns favorabil din partea Curţii Constituţionale, Ioan Chelaru a spus că o decizie va fi luată de Birourile Permanente reunite.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, în data de 28 octombrie, pe Legea educaţiei, au stabilit, luni, Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Legea educaţiei se află în procedura dezbaterii parlamentare, la Senat, la Comisia pentru învăţământ.

Cele mai citite

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă