22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportGALERIE FOTO. Lupta în afișe - de la ”Partidul în Blugi” la...

GALERIE FOTO. Lupta în afișe – de la ”Partidul în Blugi” la ”Eurocampioni” și fantoma USL

Odată cu startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare a început și lupta în slogane, mesaje politice și bannere sau pliante, care au ca scop atragerea cetățenilor către urnele de vot.

După trei zile de la startul oficial al campaniei, rețelele de socializare s-au umplut de fotografii ale candidaților pentru europarlamentare, precum și de cele ale liderilor principalelor partide din cursa electorală.

PMP. „Partidul în Blugi” – Partidul Mișcarea Populară (PMP), o are în prim-plan pe Elena Udrea, deși nu candidează. Într-un afiș realizat ca pentru o reclamă la un film hollywoodian, Elena Udrea este flancată de candidații pentru Parlamentul European. De asemenea, într-o broșură de prezentare a candidaților PMP, o pereche de blugi deschide broșura, pe a cărei primă pagină este titrat ”Partidul în Blugi”.

Dincolo de imaginea blugilor ca strategie de campanie, Udrea a făcut și o fotografie de tip ”selfie” în care apare și președintele Traian Băsescu. Un alt simbol prezent în fotografiile de campanie ale PMP este mărul. 

PSD. Dacă PMP a început campania în blugi, PSD s-a îmbrăcat în costum popular. Social-democrații mizează pe naționalism. Sub mesajul ”Mândri că suntem români” sunt promovați candidații PSD. Costume și motive populare, biserici sunt câteva dintre simbolurile care apar în afișele electorale ale PSD.

Și aici, Victor Ponta, care nu candidează pentru PE, este folosit ca imagine a partidului.

Un alt mesaj promovat de PSD este ”USL trăiește!”, slogan care a stârnit deja numeroase controverse și critici din partea liberalilor, foști membri ai Uniunii Social Liberale.

PNL. Liberalii au început eurocampionatul de strâns voturi. Candidații PNL sunt promovați sub numele de ”Eurocampioni”, o alăturare voită cu jucătorii de fotbal, mai ales că, într-unul dintre afișe, candidații ridică o cupă asemănătoare celor pe care le câștigă echipele de fotbal. De asemenea, pe fiecare pliant al liberalilor este imprimată o cupă.

PDL. Democrat-liberalii vor să aducă „Europa în fiecare casă” și vor să înlăture corupția și sărăcia. Dar ceea ce surprinde în afișele PDL este Monica Macovei, mult întinerită printr-un program de editare foto, greu de recunoscut.

Deși în cursa pentru Parlamentul European s-au înscris 14 partide și 8 candidați independenți, cei mai activi pe rețelele de socializare sunt liderii partidelor deja amintite: PMP, PSD, PNL și PDL.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă