26.7 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportGabriela Firea, despre o posibilă remaniere: Liviu Dragnea nu va face rabat...

Gabriela Firea, despre o posibilă remaniere: Liviu Dragnea nu va face rabat de la calitate. Privesc cu îngrijorare că Sorin Grindeanu nu se mai consultă cu el

Primarul Capitalei și vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a afirmat, duminică seara, că privește cu îngrijorare că premierul Sorin Grindeanu nu se mai consultă cu liderul social-democrat, Liviu Dragnea. Totodată, ea a vorbit și despre evaluarea activității miniștrilor din actualul Cabinet, precizând că șeful PSD „nu va face rabat de la calitate”.

 

Prezentă la o emisiune de pe postul Antena 3, duminică seara, Gabriela FIrea a afirmat că șeful PSD i-a spus că Sorin Grideanu nu semai consultă la fel de des cu el, cum o făcea la preluarea mandatului.

„Adevărata relație dintre președintele Liviu Dragnea și premierul Grindeanu o știu numai ei doi. Nu avem cum să știm noi, ceilalți, sută la sută adevărul (…) Mi-aș permite să parafrazez, privesc și eu cu atenție și îngrijorare faptul că domnul președinte a spus că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, când a preluat mandatul, și că nu se mai întâlnesc la fel de des. Clar că este adevărat, ce motive ar fi avut președintele să dezinformeze? Motivele pentru care sunt în această situație nu le cunosc, dar mi-aș dori să le știu, mă îngrijorează dacă premierul nu mai are timp să se consulte cu președintele partidului, având în vedere că este un guvern politic”, a precizat primarul Capitalei.

Totodată, ea a vorbit despre activitatea de evaluare a performanței guvernamentale, precizând că ar putea avea loc schimbări.

„În această perioadă se realizează o evaluare a activității guvernamentale de la învestirea în Parlament și până acum – este normală această monitorizare și acest paralelism între programul de guvernare, viziunea politică ce a fost câștigătoare în alegeri – practic care a dat Guvernul PSD-ALDE – și ceea ce s-a reușit să se rezolve în plan concret, în ministerele care formează Cabinetul. Dacă nu ar fi această evaluare politică, ar fi o bilă neagră (…) Întotdeauna – și la cum îl cunosc pe domnul Dragnea – nu va face rabat de la calitate. Nu cred că va face rabat de la calitate în cazul în care ar constata că în anumite domenii de activitate lucrurile ar putea să meargă mult mai bine, mai dinamic și că sunt anumite rămâneri în urmă, care nu pot fi recuperate, chiar dacă într-un domeniu s-a încercat aplicarea programului de guvernare, dar dacă ritmul nu a fost susținut, sunt întârzieri, este puțin probabil că acel coordonator de minister să mai rămână acolo”, a mai spus Gabriela Firea, care a subliniat că Dragnea „este persoana cea mai autorizată” să facă evaluarea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă