13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFundașul italian Chiellini a semnat cu Los Angeles FC

Fundașul italian Chiellini a semnat cu Los Angeles FC

Fundașul italian Giorgio Chiellini s-a alăturat echipei Los Angeles FC, după ce a plecat de la Juventus. A semnat un contract până în 2023, a anunțat luni clubul din Major League Soccer (MLS).

Chiellini, în vârstă de 37 de ani, a plecat de la Juve la finalul sezonului trecut, cu un an rămas de contract, după o carieră de 17 ani la club. Fundașul central este al treilea pe lista de prezențe din toate timpurile la Juventus, după Alessandro Del Piero și Gianluigi Buffon.

El s-a retras din activitatea internațională, jucând ultimul său meci pe Wembley la începutul acestei luni, când Italia, campioana europeană, a pierdut “Finalissima” în fața câștigătoarei Copa America, Argentina.

Chiellini, care a câștigat nouă titluri consecutive în Serie A cu Juventus, și-a anunțat mutarea pe Twitter purtând o șapcă și un tricou LAFC, cu mențiunea: “Următorul capitol”.

“Am simțit foarte mult acest nou capitol al carierei mele și sunt recunoscător LAFC pentru această oportunitate. Sunt recunoscător pentru toți anii petrecuți alături de Juventus și abia aștept să câștig multe alte trofee în Los Angeles”, a spus Chiellini.

LAFC a declarat că Chiellini va ocupa un loc pe lista internațională după ce își va obține viza și certificatul de transfer internațional.

“Experiența lui Giorgio va fi de neprețuit pentru noi. Este unul dintre cei mai buni apărători care au jucat vreodată, aduce o cunoaștere profundă a jocului. Va avea un impact asupra tinerilor noștri jucători atât pe teren, cât și în afara lui. Venirea sa este completarea perfectă la munca pe care o facem în fiecare zi,”a declarat antrenorul principal al LAFC, Steve Cherundolo.

LAFC este pe primul loc în clasamentul Conferinței de Vest, cu 29 de puncte în 14 meciuri.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă