19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFrance Football schimbă radical modul de acordare pentru Balonul de Aur

France Football schimbă radical modul de acordare pentru Balonul de Aur

 France Football a anunțat vineri că va face o serie de moficări ale criteriilor de obținere a prestigiosului trofeu Ballon d’Or-Balonul de Aur. Revista franceză a dezvăluit că vor fi aduse patru schimbări cheie în procesul de identificare a celor mai talentați fotbaliști.

Balonul de Aur suferă modificări drastice astfel că prestigiosul trofeu acordat de revista France Football intră în faza de înnoire. Existând din 1956, trofeul îl încununează anula pe cel mai bun fotbalist al planetei. Anul trecut, desemnarea câștigătorului a generat un imens scandal. Argentinianul Lionel Messi a primit pentru a șaptea oară marele premiu, în dauna polonezului Robert Lewandowski, care era văzut drept mare favorit. Astfel, Balonul de Aur va fi acordat după criterii care vor fi modificate, pentru a preîntâmpina situații similare.

Balonul de Aur suferă modificări drastice

Balonul de Aur suferă modificări drastice. Modalitatea de acordare a prestigiosului trofeu atribuit celui mai bun fotbalist al planetei va cunoaște schimbări esențiale. Ceremonia din 2021 a prilejuit un scandal imens din cauza faptului că laureatul a fost Lionel Messi, care și-a adjudecat trofeul pentru a șaptea oară în carieră, în dauna marelui favorit, polonezul Robert Lewandovski.

Revista France Football, care acordă Balonul de Aur încă din 1956 a decis să modifice regulamentul de desemnare a câștigătorului și nu numai, informează Agerpres. Acordat la sfârşitul anului calendaristic încă de la crearea sa, trofeul va fi acum aliniat sezonului fotbalistic, care se desfăşoară din august până în iulie, şi va include un juriu mai restrâns, o preselecţie rafinată şi criterii de atribuire mai clare, conform noului regulament dezvăluit de France Football în ediţia sa care va fi publicată sâmbătă, conform playtech.ro.

France Football vrea ca Balonul de Aur din 2022 să fie acordat în luna septembrie sau octombrie, după performanțele fotbalistice cu un an în urmă

Balonul de Aur va fi acordat începând cu 2022 într-o ceremonie de premiere ce va avea loc în septembrie sau octombrie. Vor fi luate în calcul performanțele fotbalistice din sezonul început cu un an mai devreme, ţinând cont în special de Liga Campionilor masculină (cu finala pe 28 mai) şi EURO feminin (6-31 iulie).

Această reformă vine în condiţiile în care calendarul va fi dat peste cap în sezonul viitor, odată cu organizarea Cupei Mondiale 2022 din Qatar în noiembrie-decembrie şi nu în timpul verii. Fotbaliștii care se vor remarca în cadrul competiuției vor putea fi luați în calcul pentru Balonul de Aur 2023.

France Football a făcut şi alte schimbări notabile, cum ar fi integrarea fostului star Didier Drogba în comisia responsabilă de selectarea jucătorilor nominalizaţi. În plus, numărul juraţilor va fi restrâns. Format în continuare din ziarişti, cu un votant pe naţiune, juriul va include acum doar 100 de electori pentru Balonul de Aur masculin (faţă de 170 anterior), corespunzând primelor 100 de naţiuni în clasamentul FIFA, şi 50 pentru Balonul de Aur feminin, în acelaşi mod.

De asemenea, vor fi clarificate criteriile de atribuire: aspectul colectiv şi trofeele câştigate vor ocupa locul al doilea, în favoarea „performanţelor individuale” şi a „caracterului decisiv şi impresionant al pretendenţilor”. Nu se va mai ţine cont de întreaga carieră a jucătorului, pentru a se evita ca Balonul de Aur să devină „o zonă privată”, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Messi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă