2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSportFOTO. Klaus Iohannis vrea ca Statele Unite să fie între primii 10...

FOTO. Klaus Iohannis vrea ca Statele Unite să fie între primii 10 investitori din România

Preşedintele României, Klaus Iohannis, într-o postare pe contul său de Facebook, a spus că îşi doreşte ca Statele Unite să ajungă în primii 10 investitori din economie românească şi că ar fi bine ca relaţiile economice să fie la fel de strânse şi fructuase precum cele politice şi militare.

CITEŞTE ŞI  Iohannis îi cere lui Ponta TRANSPARENŢĂ şi PREDICTIBILITATE în actul de guvernare

Am spus delegației americane conduse de Michael Turner, co-președintele Grupului de Prietenie pentru România din Congresul SUA, că ne dorim ca Statele Unite ale Americii să se afle printre primii 10 investitori străini din România. Pentru aceasta, putem pleca de la potențialul incontestabil al țării noastre, care are oameni bine pregătiți și creativi şi de la avantajele conferite de poziția noastră geostrategică. Domenii precum energia, infrastructura strategică, IT-ul ar trebui să fie prezente pe lista scurtă de priorități a investitorilor americani în România. Astfel Parteneriatul Strategic România – Statele Unite ale Americii va veni în întâmpinarea așteptărilor cetăţenilor, va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi la îmbunătățirea nivelului de trai“, a scris preşedintele Iohannis, luni, pe contul său de Facebook.

Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă