8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalVinicius Junior a izbucnit în lacrimi în timpul unei conferințe! Brazilianul, copleșit...

Vinicius Junior a izbucnit în lacrimi în timpul unei conferințe! Brazilianul, copleșit de insultele rasiste

Atacantul brazilian Vinicius Junior a izbucnit în lacrimi în timpul unei conferințe de presă susținută cu o zi înainte de meciul amical Spania – Brazilia. Jucătorul lui Real Madrid s-a aratat afectat de insultele rasiste la care a fost supus în ultimul timp în Primera.

„Îmi pare rău. Vreau doar să joc fotbal. Vreau doar să joc, vreau să fac totul pentru clubul meu şi pentru familia mea şi pentru ca persoanele de culoare să nu mai sufere niciodată”, a spus Vinicius, foarte emoţionat în faţa presei.

Jucătorul lui Real Madrid a vorbit cu o zi înainte de meciul amical Spania – Brazilia, organizat ca răspuns la insultele rasiste a căror victimă a fost frecvent de la sosirea sa în capitala Spaniei în 2018.

„Văd asta de mult timp şi de fiecare dată când se întâmplă mă simt mai trist şi de fiecare dată îmi doresc mai puţin să joc”, a explicat el ştergându-şi lacrimile.

Atacantul în vârstă de 23 de ani consideră, la fel ca Dani Carvajal, coechipierul său de la Real Madrid, că Spania nu este „o ţară rasistă”, dar „sunt mulţi rasişti, dintre care o mare parte pe stadioane”.

„De când m-am plâns prima dată de rasism în Spania, situaţia s-a tot înrăutăţit… Mă insultă din cauza culorii pielii mele, astfel încât să joc mai puţin bine pe teren”, a spus el.

Vizat frecvent de suporterii echipelor adverse, Vinicius, devenit fără voia lui un lider în lupta împotriva rasismului, a asigurat totuşi că „nu s-a gândit niciodată” să plece de la Real, pentru că „ar însemna să le dea dreptate rasiştilor”.

„Voi rămâne la cel mai mare club din lume, marcând cât mai multe goluri”, a promis brazilianul, care va fi jucătorul cel mai urmărit în meciul de marţi de pe Santiago Bernabeu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă