14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFotbalUniversitatea Craiova pune presiune pe lider! Oltenii au câștigat derby-ul cu Rapid

Universitatea Craiova pune presiune pe lider! Oltenii au câștigat derby-ul cu Rapid

Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid cu scorul de 2-1, în Bănie, și s-a apropiat la patru puncte de liderul FCSB, care va juca însă în această seară în deplasare cu Farul Constanța.

Formați bucureșteană a început meciul mai bine și a avut inițiativa în prima repriză, însă ocaziile mari de gol au lipsit. Rapid a deschis totuși scorul imediat după pauză, prin Funsho Bamgboye (48), cu o lovitură de cap, la un corner executat de Jayson Papeau.

Trei minute mai târziu, lucrurile s-au complicat pentru olteni, după ce francezul francez Lyes Houri a primit al doilea galben și a fost eliminat.

„Leii” din Bănie s-au mobilizat, iar Ştefan Baiaram a restabilit egalitatea în minutul 60, dintr-o pasă excelentă a lui Alexandru Mitriţă.

Peste alte cinci minute, Andrei Ivan a fost faultat în careu de Jakub Hromada, iar Alexandru Mitriţă a transformat penalty-ul.

Pe finalul meciului, Iulian Cristea (84) a reluat cu capul în urma unui corner executat de Claudiu Petrila, însă pe direcţia portarului Laurenţiu Popescu. Goalkeeper-ul gazdelor s-a remarcat şi la şutul lui Andrei Borza (90+2), respingând cu cu piciorul. Ultima ocazie a giuleştenilor a fost ratată de Funsho Bamgboye (90+4), care a trimis un şut slab de la 14 metri.

După acest succes, echipa antrenată de Ivailo Petev s-a apropiat la patru puncte de liderul FCSB, care are însă un meci mai puțin disputat. Roș-albaștrii joacă în această seară la Constanța, cu campioana Farul.

De cealaltă parte, Rapid rămâne cu 28 de puncte, iar visele giuleștenilor pentru cucerirea unui nou titlu par tot mai greu de îndeplinit.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă