19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalUn alt fotbalist brazilian celebru merge la închisoare pentru viol! Robinho va...

Un alt fotbalist brazilian celebru merge la închisoare pentru viol! Robinho va sta după gratii 9 ani

Fostul mare fotbalist brazilian Robinho a fost arestat în țara natală și va executa o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru că în anul 2013 ar fi violat o tânără în Italia.

Potrivit presei britanice, Robinho a fost condamnat în urmă cu doi ani în Italia pentru participarea în 2013 la violul în grup al unei tinere albaneze într-un club de noapte din Milano.

Fostul jucător al celor de la Real Madrid a fost arestat la apartamentul său din oraşul Santos. Guvernul italian ceruse ca el să îşi ispăşească pedeapsa în Brazilia, după ce nu a reuşit să obţină extrădarea sa.

Miercuri, un tribunal din Brazilia a confirmat decizia şi a hotărât, de asemenea, că Robinho ar trebui să îşi ispăşească pedeapsa în spatele gratiilor, nu în arest la domiciliu. Joi, un judecător de la Curtea Supremă a respins o cerere de suspendare a detenţiei.

În momentul comiterii faptei, Robinho evolua în Italia, pentru AC Milan. După ce a fost găsit vinovat, el a pierdut un apel în 2020, înainte ca instanţa supremă din Italia să îi confirme sentinţa în 2022. Procurorii italieni au emis apoi un mandat internaţional de arestare pe numele său.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă