15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalTheo Walcott, fostul copil-minune al fotbalului englez, și-a anunțat retragerea

Theo Walcott, fostul copil-minune al fotbalului englez, și-a anunțat retragerea

Fotbalistul englez Theo Walcott, care a făcut carieră în tricoul lui Arsenal, a anunțat că se retrage din activitate la vârsta de 34 de ani.

Produs de academia clubului Southampton, Walcott s-a transferat la Arsenal la vârsta de 16 ani, în 2006, marcând 108 goluri pentru „tunari” în 397 de apariţii.

Walcott a câştigat două Cupe ale Angliei (2015, 2017), precum şi două Supercupe (Community Shield, 2015, 2017), în cei 12 ani petrecuţi la clubul londonez.

Theo Walcott, care a adunat 47 de selecţii în naţionala Angliei, a semnat pentru Everton în 2018, înainte de a reveni la Southampton în sezonul 2020-21.

„Primul moment în care mi-am pus ghetele de fotbal la zece ani a fost începutul unei călătorii speciale pentru mine”, a scris Walcott într-un mesaj pe Twitter.

„De la fotbal în parc cu prietenii la a juca pe cele mai mari stadioane, în faţa unor mari mulţimi în toată lumea”, a descris Walcott călătoria sa.

„Am împărţit terenul de fotbal cu mulţi jucători incredibili şi am creat împreună amintiri de neuitat”, a subliniat fostul internaţional.

Walcott a devenit cel mai tânăr jucător din istoria naţionalei Angliei, la 17 ani, când a evoluat într-un meci amical câştigat în faţa Ungariei, pe Old Trafford, în 2006.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă