15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalSpania - Anglia, marea finală a Europeanului de tineret

Spania – Anglia, marea finală a Europeanului de tineret

Spania și Anglia vor juca finala Campionatului European Under 21, după victoriile categorice obținute în semifinalele turneului găzduit de Georgia și România.

În faţa a puțin peste 9.000 de spectatori, Spania a „demolat-o” pe Ucraina pe Stadionul Ghencea și s-a calificat fără emoții în finala competiției. În reeditarea duelului din grupe, ibericii s-au impus cu un categoric 5-1 și merg la Batumi cu gândul la al șaselea titlu european din istorie.

Contrar mersului jocului, Ucraina a deschis scorul prin Artem Bondarenko, în minutul 13, dar Abel Ruiz și Oihan Sancet, în minutele 17 și 24, au întors rapid situația în favoarea Spaniei.

În actul secund, ibericii au zburdat pe teren și s-au întrecut în execuții spectaculoase. Antonio Blanco, Aimar Oroz şi Sergio Gomez și-au trecut și ei numele pe tabela de marcaj, iar Spania s-a impus cu 5-1, scorul competiției.

La final, selecționerul ucrainean Ruslan Rotan a spus că elevii lui nu s-au odihnit corespunzător după sfertul de finală cu Franța, de la Cluj: „Am făcut o jumătate de zi pe drum. Ne-au ținut cinci ore închiși într-un hangar la aeroport, am stat pe aeroport în loc să ne refacem”.

În cealaltă semifinală, disputată în Georgia, la Batumi, Anglia a învins-o pe Israel cu scorul de 3-0, grație golurilor marcate de Morgan Gibbs-White, Cole Palmer şi Cameron Archer. Elevii lui Lee Carsley s-au calificat în finală cu victorii pe linie și fără să fi primit gol, iar sâmbătă vor încerca să cucerească trofeul pentru a treia oară în istorie.

Spania și Anglia s-au mai întâlnit de două ori la Europeanul de tineret, în faza grupelor. În 2009 a câștigat Anglia cu 2-0, iar în 2011 cele două formații au terminat indecis, 1-1.

Finala se joacă mâine, 8 iulie, pe Batumi Arena din Georgia, cu începere de la ora 19.00.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă