13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalReacția președintelui FIFA, după ce un arbitru a fost bătut în prima...

Reacția președintelui FIFA, după ce un arbitru a fost bătut în prima ligă din Turcia

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a condamnat incidentul produs în prima ligă de fotbal turcă, unde arbitrul a fost bătut la finalul partidei dintre Ankaragucu și Rizespor.

„Nu există absolut niciun loc pentru violenţă în fotbal, pe teren sau în afara acestuia”, a scris conducătorul Federaţiei internaţionale de fotbal într-un comunicat.

„Evenimentele care au urmat meciului din Super Liga turcă între MKE Ankaragucu şi Caykur Rizespor sunt total inacceptabile şi nu îşi au locul în sportul nostru sau în societate. Fără arbitri, nu există fotbal. Arbitrii, jucătorii, suporterii şi personalul trebuie să fie în siguranţă pentru a se bucura de meci şi fac apel către autorităţile competente să se asigure că acest lucru este respectat cu stricteţe la toate nivelurile”, a adăugat Infantino.

Halil Umut Meler, arbitrul meciului dintre Ankaragucu și Rizespor, încheiat cu scorul de 1-1, a fost băut de mai mulţi bărbaţi, printre care şi preşedintele clubului Ankaragucu, imediat după fluierul de final. Mijlocaşul român Olimpiu Moruţan a marcat, în minutul 14, golul echipei Ankaragucu, însă Rizespor a egalat la ultima fază a meciului, prin argentinianul Adolfo Gaich (90+7).

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a anunţat pe reţeaua de socializare X arestarea celor trei bărbaţi, între care preşedintele clubului Ankaragucu.

După acest eveniment, Federaţia Turcă de Fotbal a decis să suspende toate ligile pe termen nedefinit. „Condamnăm ferm atacul inuman împotriva lui Halil Umut Meler (…) şi sperăm în recuperarea rapidă a preţiosului nostru arbitru”, a indicat Federaţia. În vârstă de 37 de ani, Halil Umut Meler este arbitru FIFA din 2017, iar pe 28 noiembrie a condus meciul dintre Lazio şi Celtic, din Liga Campionilor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă