18.9 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFotbalReacția președintelui CCA după accidentarea horror suferită de Luca Mihai

Reacția președintelui CCA după accidentarea horror suferită de Luca Mihai

După grava accidentare suferită de internaționalul român de tineret Luca Mihai în partida Dinamo – Politehnica Iași (1-0), ca urmare a unei intrări „criminale” a fundașului dinamovist Homawoo, sancționată de arbitrul Ovidiu Hațegan cu un simplu cartonaș galben, președintele CCA, Kyros Vassaras, a avut o reacție oficială.

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Kyros Vassaras, a făcut următoarele precizări ca urmare a fazei din minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – ACSM Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf.

„Referitor la acidentarea gravă a jucătorului Luca Mihai, după un duel aerian pentru minge, ne exprimăm sprijinul și îi dorim o recuperare cât mai ușoară și rapidă. Având în vedere consecințele acestui duel, el trebuia considerat ca fiind un fault grosolan care pune în pericol siguranța jucătorului și sancțiunea disciplinară care se impunea era acordarea unui cartonaș roșu jucătorului dinamovist, Homawoo Josue Francis. Mesajul nostru și instrucțiunile noastre către arbitri sunt de a proteja siguranța jucătorilor pe terenul de joc și de a-i elimina pe cei care, prin acțiunile lor, pun în pericol sănătatea și integritatea adversarilor. Acordarea unui cartonaș roșu nu este suficientă pentru a evita astfel de incidente regretabile, de aceea ne așteptăm și de la jucători să ia în considerare posibilele urmări ale acțiunilor lor atunci când atacă un adversar”, a declarat Kyros Vassaras, președintele CCA.

Dinamo a învins-o pe Politehnica Iași cu scorul de 1-0, duminică, pe teren propriu, în play-out-ul Ligii 1. Singurul gol al întâlnirii de pe Arcul de Triumf a fost marcat în minutul 90+3 de Ahmed Bani.

Partida a fost umbrită de incidentul din prima repriză dintre Josue Homawoo și Luca Mihai. Jucătorul lui Poli Iași a fost lovit în zona capului de fundașul dinamovist și a fost transportat de urgență la spital.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Inițiative de sustenabilitate care ne atrag atenția. Foto Interviu cu reprezentanții Skanska despre sustenabilitate și clădiri certificate ce acoperă nevoile oamenilor cu dizabilități

1. Care au fost inițiativele cheie de sustenabilitate implementate în cadrul organizației în 2023 și cum au avut impact asupra performanțelor generale ale companiei? Toate...

De la guvernare hangover, la una game over

Ilustrație: Marian Avramescu Marele povestitor de bănci Florin Cîțu, fost ministru al Finanțelor, premier, om al lui Klaus Iohannis, președinte al Partidului Național Liberal...

Nu se mai găsesc saci în sectorul 1! Armand și Tudorache își fac mâna pentru alegeri

Ilustrație: Marian Avramescu Un fenomen extrem de rar pe raza sectorului 1 din Capitală, de aproximativ trei ani și jumătate, a început să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă