21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportFotbalPolonezul Szymon Marciniak, desemnat cel mai bun arbitru din 2023

Polonezul Szymon Marciniak, desemnat cel mai bun arbitru din 2023

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) l-a desemnat pe polonezul Szymon Marciniak cel mai bun arbitru al anului 2023.

În vârstă de 42 de ani, polonezul a ocupat primul loc în ierarhia stabilită de IFFHS, cu 175 de puncte, fiind urmat de italianul Daniele Orsato, cu 95 de puncte, şi de francezul Clement Turpin, cu 64 de puncte.

În 2023, el a arbitrat finala Ligii Campionilor de la Istanbul, câştigată de echipa engleză Manchester City în faţa formaţiei italiene Inter Milano.

„A fost un an excelent, cu meciuri frumoase şi decizii bune, dar aşa cum se întâmplă în arbitraj, au fost de asemenea şi decizii care puteau fi mai bune”, a comentat Marciniak.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă