4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSportFotbalPolonezul Szymon Marciniak, desemnat cel mai bun arbitru din 2023

Polonezul Szymon Marciniak, desemnat cel mai bun arbitru din 2023

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) l-a desemnat pe polonezul Szymon Marciniak cel mai bun arbitru al anului 2023.

În vârstă de 42 de ani, polonezul a ocupat primul loc în ierarhia stabilită de IFFHS, cu 175 de puncte, fiind urmat de italianul Daniele Orsato, cu 95 de puncte, şi de francezul Clement Turpin, cu 64 de puncte.

În 2023, el a arbitrat finala Ligii Campionilor de la Istanbul, câştigată de echipa engleză Manchester City în faţa formaţiei italiene Inter Milano.

„A fost un an excelent, cu meciuri frumoase şi decizii bune, dar aşa cum se întâmplă în arbitraj, au fost de asemenea şi decizii care puteau fi mai bune”, a comentat Marciniak.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...
Ultima oră
Pe aceeași temă