19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportFotbalPenalizarea de 15 puncte impusă celor de la Juventus a fost suspendată....

Penalizarea de 15 puncte impusă celor de la Juventus a fost suspendată. Torinezii urcă pe locul trei în Serie A

Colegiul de garanţie al Comitetului Olimpic Italian (CONI) a suspendat penalizarea de 15 puncte dictată împotriva clubului Juventus Torino, din cauza unor transferuri considerate frauduloase.

Juventus recuperează astfel, cel puţin temporar, cele 15 puncte şi urcă în Serie A de pe locul 7 pe locul 3, care duce în Liga Campionilor, cu 59 de puncte, la 16 puncte de liderul Napoli, când mai sunt opt etape, în aşteptarea unei noi hotărâri a curţii de apel a Federaţiei italiene de fotbal (FIGC).

Decizia Colegiului de garanţie al CONI a fost pronunţată a doua zi după examinarea apelului depus de clubul torinez, care ceruse anularea definitivă a sancţiunii.

În decizia sa, Comitetul de Garanţie, cel mai înalt nivel al justiţiei sportive din Italia, a indicat că a acceptat recursul lui Juve împotriva acestei pedepse, în timp ce a trimis cazul către Federaţie „pentru ca aceasta să-şi revizuiască evaluările”.

Această decizie deschide calea unei posibile reduceri a numărului de puncte cu care Juve ar putea fi sancţionată în cele din urmă, potrivit mai multor mass-media italiene.

Juve, cea mai titrată echipă din fotbalul italian, a fost sancţionată pe 20 ianuarie cu retragerea a 15 puncte pentru că şi-a redus artificial pierderile prin realizarea de câştiguri de capital considerate supraevaluate la vânzarea unor jucători între 2018 şi 2021.

CONI trebuie să decidă şi asupra sancţiunilor impuse mai multor foşti şi actuali conducători ai clubului bianconero: doi ani şi jumătate de suspendare împotriva fostului director sportiv Fabio Paratici, astăzi la Tottenham, doi ani pentru fostul preşedinte Andrea Agnelli, opt luni pentru fostul vicepreşedinte Pavel Nedved, fost mare jucător al echipei.

Potrivit parchetului din Torino, Juve a anunţat oficial neplata mai multor luni de salariu în timpul pandemiei de Covid, dar de fapt a convenit cu jucătorii lor, prin acorduri private, să plătească o mare parte a acestora în următorul an fiscal.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă