18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFotbalPapu Gomez, prima reacție după ce a fost suspendat doi ani pentru...

Papu Gomez, prima reacție după ce a fost suspendat doi ani pentru dopaj

Suspendat pentru doi ani pentru dopaj, fotbalistul Alejandro Gomez, cunoscut şi drept Papu Gomez, campion mondial cu echipa Argentinei în 2022, a explicat că nu a recurs niciodată la stimulente interzise.

„Confirm faptul că am fost notificat de către Comisia de disciplină a agenţiei spaniole antidopaj în legătură cu o suspendare pe doi ani”, a explicat jucătorul pe contul său de Instagram.

„Nu am recurs niciodată la dopaj, nici nu am avut intenţia să recurg la o practică dopantă”, a adăugat mijlocaşul ofensiv, aflat sub contract de la finele lunii septembrie cu clubul italian de primă divizie Monza.

Conform explicaţiei oferite de club, într-un comunicat publicat vinerea trecută, jucătorul în vârstă de 35 de ani a fost depistat pozitiv la terbutalină, un bronhodilatator, „fiind un test pozitiv rezultat al unei inhalări involuntare”.

„Această substanţă s-a găsit din greşeală în organismul meu, în mod involuntar şi accidental, sub forma unei linguriţe de sirop de tuse de la fiul meu. Trebuie spus că folosirea terbutalinei este posibilă pentru sportivii profesionişti în cadrul unui proces terapeutic, iar în niciun caz nu îmbunătăţeşte performanţele sportive în fotbal”, a spus jucătorul.

Gomez a concluzionat în comunicatul său că a trimis dosarul avocaţilor săi, considerând că analizarea dosarului disciplinar nu a fost efectuată conform dispoziţiilor regulamentare.

Controlul antidioping a fost efectuat în octombrie 2022, pe când se afla sub contract cu clubul spaniol FC Sevilla, cu doar câteva săptămâni înainte de Cupa Mondială 2022 din Qatar. Gomez a participat, ca titular, la două meciuri de la CM 2022, dar nu şi la finala câştigată de Argentina în faţa Franţei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Fabrica de diamante a lui Ceaușescu a ajuns tun imobiliar

Recent am povestit într-un articol despre pasiunea familiei Ceaușescu pentru diamante și cum au reușit să obțină, temporar, concesiunea unei mine de diamante...

Călătoria Spirituală către Înnoire și Lumină

Odată cu venirea primăverii, credincioșii ortodocși din întreaga lume își îndreaptă gândurile și inimile către unul dintre cele mai semnificative momente spirituale ale...

Incendiu puternic în nordul Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a izbucnit în nordul Capitalei, cartierul Aviației, la un bloc aflat în construcție. Fumul dens este vizibil de la kilometri distanță,...
Ultima oră
Pe aceeași temă