13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalNoul sponsor principal al FIFA va fi o companie de stat a...

Noul sponsor principal al FIFA va fi o companie de stat a Arabiei Saudite

Arabia Saudită, prin compania petrolieră Aramco, este aproape de a încheia un acord cu FIFA pentru a deveni sponsorul principal al forului fotbalistic mondial.

Acordul dintre FIFA și gazda Cupei Mondiale de fotbal din 2034 ar urma să aibă o valoare anuală de 84 de milioane de lire sterline (96 de milioane de euro).

Aramco, care a raportat profituri de 160 de miliarde de dolari în 2022, nu este un agent nou în ceea ce priveşte sponsorizările sportive şi are deja investiţii în Cupa Mondială de cricket, prima ligă indiană de cricket, Formula 1 şi circuitul feminin de golf.

Alegerea Arabiei Saudite drept gazdă a Cupei Mondiale din 2034, la începutul lunii octombrie, a fost o simplă formalitate, după ce Australia, cealaltă candidată, a decis să se retragă din cursă, lăsând astfel ca unică opţiune regatul saudit.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă