1.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSportFotbalNaționala României Under 17, calificată la Turul de Elită al EURO 2024

Naționala României Under 17, calificată la Turul de Elită al EURO 2024

Selecţionata Under 17 a României s-a calificat la turneul de elită al Campionatului European de fotbal din 2024, după ce a învins cu scorul de 3-0 Estonia, la Buftea, în ultimul meci de la turneul preliminar.

Golurile tricolorilor mici au fost reșite de Vlad Oargă (23), Mihai Toma (40) şi David Popa (90+9 – penalty), după un fault asupra lui John Dumitra. România a avut şi o bară, prin Iustin Doicaru.

Selecţionerul Nicolae Roşca a aliniat echipa Bogdan Ungureanu – Narcis-Cosmin Ilaş, Andrei Racu, John Dumitra, Alin Techereş – Matyas Laszlo – Diego Burlacu (Dan Nechifor, 90+3), Alexandru Stoian (Robert Petculescu, 61), Iustin Doicaru (David Popa, 46), Mihai Toma (căpitan Troy Tomşa, 90+6) – Vlad Oargă (Raul Stanciu, 46).

România a ocupat locul secund în grupă, după 0-0 cu Norvegia, 1-1 cu Franţa şi 3-0 cu Estonia.

În celălalt meci de marţi, Franţa a încheiat nedecis cu Norvegia (0-0), la Tunari. Franţa a câştigat grupa, cu 5 puncte (5-1 golaveraj), urmată de România, 5 puncte (4-1 golaveraj), Norvegia, 3 puncte, şi Estonia, 1 punct.

Turneul final va fi găzduit de Cipru în perioada 20 mai-5 iunie 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ce-i de făcut  azi în România?

Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean....

Vlad Voiculescu, urmărit penal în dosarul achizițiilor de vaccinuri anti-COVID

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de...

Cum poate ajuta toaleta ecologică la reducerea amprentei de carbon

Într-o eră în care preocupările legate de schimbările climatice și impactul asupra mediului devin tot mai accentuate, căutăm soluții inovatoare pentru a diminua amprenta...
Ultima oră
Pe aceeași temă